DETALJAN CENOVNIK SA HALKIDIKIJA, OD PLAŽA, MARKETA, PA DO RESTORANA: 1 stvar ubedljivo NAJSKUPLJA, ovo su CIFRE
Halkidiki, Foto: Profimedia

obratite pažnju

DETALJAN CENOVNIK SA HALKIDIKIJA, OD PLAŽA, MARKETA, PA DO RESTORANA: 1 stvar ubedljivo NAJSKUPLJA, ovo su CIFRE

Kreme za zaštitu od sunca koštaju slično kao u Srbiji i njihove cene se kreću od 6 evra, pa naviše

Objavljeno:

Ako cene na Halkidikiju, jednom od najpopularnijih grčkih letovališta kod Srba, ostanu iste u sezoni kao što su sada - prijatno ćete se iznenaditi.

Reporteri portala Telegraf Biznis posetili su mesto Hanioti, gde su detaljno osmotrili cenovnike, od onih na plažama, preko marketa, pa do restorana.

Sudeći po njima, oni koji ne budu uplatili all inclusive aranžmane za ovo letovanje, neće morati da izdvoje više od 100 evra po osobi za hranu i ležaljke tokom 10 dana letovanja.

Za početak, oni koji možda zaborave peškir za plažu, u Haniotiju će moći da ga pazare za 5 evra u većim marketima ili za 10 evra u manjim prodavnicama.

Kreme za zaštitu od sunca koštaju slično kao u Srbiji i njihove cene se kreću od 6 evra, pa naviše. Jedna ležaljka na plaži košta 5 evra i uz nju dobijate besplatan internet, ali ne i piće. Ako uz to želite da popijete i kafu, budite spremni da izdvojite od 1,3 do 3 evra, u zavisnosti od toga da li naručujete espreso ili nes kafu.

Ležaljke na plaži
Ležaljke na plažifoto: Profimedia

Prodavci voća na plaži nisu česti. Za 6 dana boravka u Haniotiju, plažu su samo jednom posetili prodavci grožđa i nudili kilogram za svega jedan evro.

U velikom marketu koji je na obodu Haniotija, cene voća su najpovoljnije. Kilogram jagoda može se pazariti za 3,92 evra, kilogram pomorandži za 1,85 evra, dok se lubenica prodaje od 1,1 do 1,72 evra po kilogramu.

Ljubitelje piva čeka "udarac po džepu" jer se cene limenki kreću od 1,05 do 3 evra. Mlečni proizvodi su, reklo bi se, najskuplji. Litar mleka ide od 1,5 do oko 3 evra. Pakovanje od 10 jaja košta 3,49 evra.

Oni koji bi voleli da odu na izlet, u organizaciji turističkih agencija, za to će morati da izdvoje od 30 do 50 evra u proseku. Dobra stvar je što je u ovu cenu uključen obrok i obilazak više lokaliteta i atrakcija.

Bonus video:

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

(Espreso/ Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.