DETALJAN SPISAK CENA NEKRETNINA: Evo za koliko možete kupiti garsonjeru i dvosobne stanove!
Kupovina stana, Foto: Profimedia

pad

DETALJAN SPISAK CENA NEKRETNINA: Evo za koliko možete kupiti garsonjeru i dvosobne stanove!

Cena kvadrata u Beogradu i po gradovima u Srbiji

Objavljeno:

Cena kvadrata po pojedinim beogradskim opštinama, ali i gradovima po Srbiji niža je nego prošle godine. Pojedine lokacije zabeležile su i poskupljenje, a generalna ocena jeste da se tržište nekretnina stabilizovalo. Istraživali smo koliko danas košta stan od 30 kvadrata, a koliko veći, i ocena je da garsonjeru u Beogradu na pristojnoj lokaciji teško možete kupiti ispod 60.000 evra. U drugim većim gradovima je jeftinije, ali je lokacija i dalje presudna, pa je cena i van prestonice često visoka.

Cena kvadrata u Beogradu i po gradovima u Srbiji

Vidljiv pad cene, prema majskom izveštaju za Beograd, zabeležen je na dve opštine.

Najveći pad cene kvadrata od 7,7 odsto zabeležen je na opštini Palilila, pa tako prosečna cena za maj iznosi 2.300 evra po kvadratu. Pad cene od 2,27 odsto zabeležio je i Novi Beograd što za rezultat ima prosečnu cenu od 2.707 evra po kvadratu i to je za oko 70 evra manje u odnosu na april.

Na Mirijevu i na Voždovcu cene su u maju blago porasle. Cena kvadrata u mnogim opšinama po Srbiji je niža, a negde je i skuplje.

Cena kvadrata na Mirijevu

Prosečna cena kvadrata u maju na Mirijevu bila je 1.881 evra po kvadratu, što je rast za 1,62% odsto u odnosu na april.

Na portalu za oglašavanje nekretnine.rs pronašli smo stan od 34 kvadrata po ceni od 69.900 evra. Stan se nalazi na samoj granici Karaburme sa Mirijevom. Smešten je na prvom spratu novije zgrade. Infrastruktura je kompletna, a saobraćajna povezanost sa ostalim delovima grada je vrlo dobra, navedeno je u oglasu. Prodaje se prazan i odmah je useljiv.

Stanovi
foto: Profimedia

U centru Mirijeva kod škole na prodaju je 40 kvadrata za 79. 000 evra. Stan je u staroj zgradi i ima terasu.

Cena kvadrata na Voždovcu

Stan u manjoj zgradi na Voždovcu, od 50 kvadrata vlasnik prodaje po ceni od 119.000 evra. U oglasu je navedeno da se stan sastoji od dnevne sobe, spavaće sobe, kuhinje sa trpezarijom, kupatila, dva hodnika i dve terase. Povezanost je odlična sa centrom grada i auto-putem. Stanu pripada velika garaža i ostava, a sve to je uračunato u cenu.

Prosečna cena u maju na Voždovcu, inače, je bila 2. 490 evra.

Cena kvadrata na Žarkovu

Na periferiji Beograda je jefitnije, ali je cena isto visoka. Tačno 80 kvadrata na Žarkovu vlasnik prodaje za 130.000 evra. Stan se nalazi iznad Trgovačke ulice i potpuno je renoviran. Ima tri sobe, dvostran je dnevna soba gleda na dvorište, a spavaća soba na ulicu sa izlazom na terasu, nvedeno je u oglasu.

Cena kvadrata u Novom Sadu

U Novom Sadu na dve lokacije u maju pad cene. U centru Novog Sada kvadrat je jeftiniji za 0,04 odsto i prosečna cena je 2.681 evra po kvadratu-

Podbara je takođe zabeležila pad i to od 1,5 odsto sa prosečnom cenom od 2.567 evra o kvadratu.. a ostalim lokacijama zabeležen je rast cene i to Novo Naselje beleži za 0,56 odsto sa cenom od 2.143 evra po kvadratu. Naselje Grbavica sa cenom od 2.674 evra po kvadratu beleži rast od 1,91 odsto u maju.

Novi Sad
foto: Samo Novi Sad

U jednom oglasu navodi se da garsonjera u Novom Sadu od 28 metara kvadratnih u mestu Adice košta 42.580 evra. U oglasu je navedno da se stan nalazi u prizemlju, a ukupan broj soba je dve.

Na prodaju je oglašen i stan na Detelinari u Novom Sadu i to po ceni od 82.500 evra. Stan je standardne gradnje, na četvrtom spratu. Ima dve sobe i poseduje centralno grejanje.

Na Klisi je na prodaju četvorosoban stan u kući i to po ceni od 120.000 evra. Ukupno ima 78 i kvadrata i nalazi se u prizemlju. U oglasu je navedeno da objekat poseduje i energetski pasoš, grejanje je na gas i da kuća poseduje sopstveni kotao.

Cena kvadrata u Nišu

I u Nišu je u maju trižište stabilizovano. Pojedini delovi grada beleže blaži pad cene u maju, pojedini rast, ali je kvadrat generalno skup.

Nova garsonjera u Nišu od 27 kvadrata oglašena je na prodaju po ceni od 52.650 evra. Stan se nalazi na trećem spratu, poseduje i podrumsku ostavu. U blizini se nalazi Dom zdravlja, lokacija je u porodničnom kraju u mirnoj ulici, a u neposrednoj blizini nalazi se sve što je potrebno za komfor.

Na prodaju je oglašen stan od 50 kvadra u Bulevaru Nemanjića u Nišu. U pitanju je dvosoban stan po ceni od 64.990 evra. Stan se nalazi na petom spratu bez lifta. Stan je u izvornom stanju, zamenjena je stolarija i stavljena PVC. U procesu je uknjižbe.

Cena kvadrata u Nišu

Stan u Čairu u NIšu vlasnik prodaje po ceni od 144.000 evra. U pitanju je novogradnja, stan ima 4 sobe, garažu iu parking mesto. Grejanje je etažno na struju, poseduje i podno grejanje kao i klima uređaj.

02:05

U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.