KAKVE ĆE BITI CENE NA LETO U CRNOJ GORI? Pojavile se nove informacije, ako planirate leto u njoj OVO MORATE ZNATI
Crna Gora, Foto: Profimedia

novost

KAKVE ĆE BITI CENE NA LETO U CRNOJ GORI? Pojavile se nove informacije, ako planirate leto u njoj OVO MORATE ZNATI

Od ove godine biće mnogo noviteta u Crnoj Gori što se tiče turista

Objavljeno:

Crna Gora je ove godine donela novo pravilo o korišćenju plaža koje će obradovati sve njene goste, naime, posle 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, osim hotelskih, biće potpuno besplatno, rekao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo „pristojno naplaćivati punu cenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne”.

- Zato smo ove godine uveli da posle 17 časova na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara - rekao je Jelušić.

Naime, osim te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno pre dva meseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla.

Crna Gora
Crna Gorafoto: Profimedia

Na njoj će biti istaknuto koje je radno vreme plaže, koja je cena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se meriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže – pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža.

- Na taj način će svaki gost imati punu informaciju o samoj plaži i njenim cenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupce ćemo kontrolisati da li rade u skladu s Pravilnikom, i u suprotnom biće sankcionisani - naveo je Jelušić.

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje „parče obale” gde će moći da se opuste.

Bonus video:

01:07

KURIR TV SPECIJAL! Božović: Srbija i Crna Gora ostaju najbolji prijatelji!

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.