KAKO DA UKLOPITE VAUČERE ZA ODMOR U SRBIJI? Gde i na koliko noćenja možete za 5.000 dinara?
Putovanje, Foto: beta sava milakov, beta Emil Vas, beta dragan gojić, Printscreen/youtube/Arhiva Snimaka

VAUČERI

KAKO DA UKLOPITE VAUČERE ZA ODMOR U SRBIJI? Gde i na koliko noćenja možete za 5.000 dinara?

Prilikom prethodne podele vaučera, početkom godine, svih 100.000 podeljeno je u dva dana

Objavljeno:

Nova tura od 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, u vrednosti od po 5.000 dinara biće uskoro podeljena, a za taj novac, građani naše države mogu da plate pet noćenja u Lukovskoj i Prolom banji, dva u Sokobanji, dok je, za odmor na planini, vaučer dovoljan samo za jedno noćenje.

Kao i prilikom prethodnih dodela vaučera, biće ih podeljeno 100.000, vrednost svakog je bila po 5.000 dinara, a mogli su da se iskoriste za putovanje koje će trajati najmanje pet noćenja, i to samo u turističkim objektima koji učestvuju u programu subvencionisanja. Kako uskoro kreće nova tura podele vaučera, proverili smo koje su popularne turističke lokacije u našoj zemlji, za koje su građani i do sada koristili vaučere, kako bismo videli koliko će građani morati da doplate za svoj odmor.

Prilikom prethodne podele vaučera, početkom godine, svih 100.000 podeljeno je u dva dana, a najtraženije lokacije bile su Lukovska, Prolom i Sokobanja, kao i Zlatibor, Divčibare i Kopaonik.

Lukovska banja

Jedna od najpopularnijih lokacija za odmor prilikom prošle raspodele vaučera, početkom godine, bila je Lukovska banja.

U zavisnosti od vrste smeštaja na ovoj lokaciji, drastično varira i cena noćenja.

Najpovoljnija varijanta koju smo pronašli je privatni smeštaj, gde noćenje košta 600 dinara po osobi, što je ukupno 3.000 za minimalnih pet noćenja koji su uslov.

Dakle, vaučer u potpunosti pokriva odmor za one građane koji odaberu najjeftiniju ponudu.

S druge strane, najskuplje je noćenje u apartmanu, koje za jednu osobu košta oko 4.100 dinara, što znači da će građani koji žele da odsedaju u ovom objektu morati da doplate četiri noćenja, odnosno 15.500 dinara.

Prolom banja

Sledeća popularna lokacija je Prolom banja, u kojoj veliki broj ugostiteljskih objekata učestvuje u programu subvencionisanja.

Raspon cena ide od 600 do 9.700 dinara po noćenju. Kao i u Lukovskoj, tako i u Prolom banji, najpovoljniji smeštaj, od 600 dinara, odnosi se na privatni smeštaj. Tako, u ovom slučaju, vaučer može da “pokrije” celo putovanje u trajanju od pet noćenja.

S druge strane, u najskupljem smeštaju jedno noćenje po osobi košta 9.700 dinara, što znači da je za pet noćenja, koliko je potrebno putovati za dobijanje vaučera, potrebno platiti 48.500.

Dakle, pored vaučera, onaj ko želi da odseda baš u najskupljem objektu, mora da doplati još 43.500 dinara, jer subvencije ne pokrivaju niti jedno noćenje.

Prolom banja
Prolom banjafoto: Nenad Blagojević

Sokobanja

Sokobanja je, za razliku od prethodne dve banje, skuplja.

Tako je najpovoljniji smeštaj među objektima koji učestvuju u programu subvencionisanja 2.050 dinara po noćenju.

U tom slučaju, turista će morati da doplati iznos koji je približan vrednosti vaučera – 5.250 dinara, što znači da su mu subvencijama “pokrivena” dva noćenja.

S druge strane, najskuplji smeštaj za jednu osobu, u luksuznom hotelu košta 9.150 dinara za noć.

Jasno je da u ovom slučaju, vaučer ne može da pokrije nijedno noćenje, te da će, od ukupne cene smeštaja za pet noćenja koja je 45.750 dinara, turista morati da plati 40.750.

Zlatibor

Zlatibor je poznat kao jedna od skupljih turističkih destinacija u našoj zemlji, što potvrđuju i cene smeštaja po noćenju. Najpovoljnija opcija koju smo pronašli košta 2.600 dinara.

Prema tome, vaučer ne pokriva ni cela dva noćenja, a ko odabere da odseda ovde, treba da doplati 8.000 dinara.

S druge strane, najskuplje noćenje u hotelima koji učestvuju u programu subvencija košta 12.700 dinara.

Dakle, odmor koji traje pet noćenja košta 63.500 dinara, te je potrebno doplatiti 58.500.

1 / 3 Foto: RINA

Divčibare

Najpovoljniju ponudu na ovoj popularnoj turističkoj destinaciji pronašli smo u jednoj vili, u kojoj noćenje košta 3.400 dinara.

Građani koji žele da provedu odmor tu, moraće da doplate 12.000 dinara, s obzirom na to da je puna cena, bez vaučer, 17.000.

Kopaonik

U najpopularnije turističke lokacije ušao je i Kopaonik.

Najpovoljnija opcija za noćenje košta 3.300 dinara, što znači da odmor od pet noćenja košta ukupno 16.500, a uz vaučer – cena je 11.500.

S druge strane, najskuplje noćenje na Kopaoniku, od svih ugostiteljskih objekata koji učestvuju u programu subvencionisanja, košta 16.300, što znači da vaučer nije ni blizu dovoljan da “pokrije” niti jedno noćenje.

Tako će odmor u ovom luksuznom hotelu, u trajanju od pet noćenja, koštati 81.500 dinara, a kako vaučer pokriva 5.000, neophodna je doplata od 76.500 dinara.

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.