PLATA 140.000, PRIJAVA, HRANA, DODATNO LEKARSKO: Poslodavci sve teže nalaze DOBRE MAJSTORE i pored IDEALNIH USLOVA
Posao, Foto: Profimedia

posao

PLATA 140.000, PRIJAVA, HRANA, DODATNO LEKARSKO: Poslodavci sve teže nalaze DOBRE MAJSTORE i pored IDEALNIH USLOVA

Sve je više oglasa sa dobrim zaradama, a gazde sada idu i korak dalje

Objavljeno:

Majstori su sve traženiji, a zarade sve veće. I to ne važi samo za one koji rade privatno po svom cenovniku, već i za one koji bi se vezali za siguran posao i firmu. Sve je i više oglasa sa poslovima gde zarada ne ide ispod hiljadu evra, ali i gde uz dobru platu gazde nude i mnoge druge pogodnosti.

Svesni koliko je teško pronaći dobrog radnika, poslodavci u poslednje vreme, osim što svakodnevno pomeraju granice za zaradu, nude i druge benefite kako bi privukli ali i zadržali radnike. Kako i sami kažu, pronaći dobrog majstora je ravno lutriji, ali svesni da od radnika i zavisi posao, spremni su da plate više.

Prema trenutno aktuelnom oglasu za posao na jednom portalu za oglašavanje poslova, poslodavac zavarivaču nudi prijavu i redovnu zaradu od prvog dana do 140.000 dinara. Ono što se od budućeg radnika očekuje, jeste da poznaje postupak zavarivanja, a poželjno je i iskustvo varenja.

Varilac
Varilacfoto: Ilya Naymushin / Sputnik / Profimedia

Zanimljivo je da se poslodavac nije zaustavio na primamljivoj zaradi, koja je znatno iznad prosečne plate u Srbiji, već je ponudio i druge benefite kako bi zainteresovao radnike. Kakao je navedeno u oglasu, uz osnovnu zaradu nudi se i stimulacija, obezbeđen obrok u sklopu fabrike, voćna užina i osveženje, ali i nadoknadu putnih troškova.

Firma takođe garantuje besplatan lekarski pregled, kolektivnozdravstveno osiguranje, stručno usavršavanje u skladu sa potrebama firme, godišnja sportska okupljanja, novogodišnji paketiće, poklone za zaposlene...

Posao / Ilustracija
Posao / Ilustracijafoto: Profimedia

Bravar 135.000 dinara

Za samo nekoliko hiljada dinara manje, nudi se plata za Bravara. Ovakvih oglasa je na sajtu za zapošljavanje zaista mnogo, a plata koja se nudi kreće se oko 135.000 dinara.

Što se tiče drugih benefita, oni variraju od firme do firme. Neke su se već u oglasu izjasnile šta radnik može da očekuje, druge su otvorene da čuju radnikove potrebe. Ipak, jedno im je zajedničko da uopšte nemaju visoke kriterijume i specifične uslove, već od kandidata uglavnom očekuje da poznavanje bravarskih radova, kao i rukovanje alatima.

08:51

NA MORE NISMO IŠLI 10 GODINA, ALI NE ZBOG FINANSIJA Nekada je ovo zanimanje cvetalo, a SELO MODRICA BILO JE SINONIM ZA STARI ZANAT

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.