EVO KAKO DA PROVERITE DA LI IMATE DUGOVANJA ZA POREZ NA IMOVINU: Proces traje IZUZETNO KRATKO!
Kompjuter, Foto: Caiaimage/Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

PAŽNJA!

EVO KAKO DA PROVERITE DA LI IMATE DUGOVANJA ZA POREZ NA IMOVINU: Proces traje IZUZETNO KRATKO!

Kako su već naveli iz kancelarije za eUpravu, ali i kako smo se sami uverili, čitav proces traje izuzetno kratko, svega nekoliko "klikova"

Objavljeno:

Sada je moguće dobiti uverenje o dugovanju za porez na imovinu dobiti onlajn na i-mejl adresu. Do skoro je procedura zahtevala odlazak na šaltere lokalnih poreskih administracija kako bi se ona dobila.

Kako su već naveli iz kancelarije za eUpravu, ali i kako smo se sami uverili, čitav proces traje izuzetno kratko, svega nekoliko "klikova". U nastavku pročitajte korak po korak vodič kroz čitav proces. Prvi korak u dobijanju uverenja je prijava na portalu lokalnih poreskih administracija (www.lpa.gov.rs), tj. praktično prijaviti na nalog eUprave. Ali, da biste mogli da pristupite novoj usluzi morate da se prijavite sa visokim nivoom pouzdanosti, tj. da se prijavite ili sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom (koji možete dobiti na portalu eUprave ili u nekoj od ovlašćenih poslovnica) ili putem aplikacije ConsentID. Uputstva za ove načine prijave imate dostupne pri odabiru same prijave na portalu.

eUprava, Škola
foto: eUprava Printscreen

Nakon što se prijavite sa visokim nivoom pouzdanosti, potrebno je da kliknete na novi tab nazvan "UVERENJA". Na sledećoj stranici potrebno je izabrati obveznika. Potom treba odabrati: podneti novi zahtev.

Potom treba popuniti zahtev za izradu uverenja, dostaviti dokaz o uplati i na samom kraju poslati zahtev. Uverenje će vam nakon toga biti isporučeno u sanduče vašeg i-mejla, i u sandučetu na eUpravi.

(Espreso /Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.