BEOGRAĐANKA SE ŠOKIRALA KADA JE PORUČILA TORTU ZA ĆERKICIN ROĐENDAN: Tražili su joj NEVEROVATNU CIFRU!
Rođendan / ilustracija, Foto: Aleksei Ivanov / Panthermedia / Profimedia

poskupele i torte

BEOGRAĐANKA SE ŠOKIRALA KADA JE PORUČILA TORTU ZA ĆERKICIN ROĐENDAN: Tražili su joj NEVEROVATNU CIFRU!

Sveukupan trošak nabavke torte još je veći, jer je i cena dostave torte do vrtića porasla sa 300 na 500 dinara

Objavljeno:

Za tačno godinu dana, potpuno ista dečja rođendanska torta poskupela je duplo. Sa 3.000, koliko je za nju bilo potrebno izdvojiti prošle godine, na 6.000, koliko za nju traže danas.

Pravilo da se u vrtiće ne donosi hrana koja nema deklaraciju uvedeno je kada se u obdaništima pojavila salmonela, najverovatnije uzrokovana pokvareni jajima ili mlekom.

Od tada su domaće torte proterane iz predškolskih ustanova, a tamo gde je uopšte dozvoljeno doneti poslasticu za obeležavanje dečjeg rođendana, postoje striktna pravila koja moraju da se ispoštuju, a najvažnije od njih je da sve što stigne ima deklaraciju, odnosno da ga je proizveo neko ko radi u skladu sa HACCP standardima u pripremi i skladištenju hrane.

Koliko god ovo imalo smisla, to je umnogome povećalo troškove roditeljima koji bi želeli da njihovo dete obeleži svoj dan sa drugarima u vrtiću. Dečje torte, pogotovo ako su posebno dekorisane, sa figuricama, šarenim fondanom i vatromet prskalicama, koštaju malo bogatstvo, a usled svakodnevnih poskupljenja i one su sve skuplje, pa je samo za stavku torte za dečji rođendan u igraonici potrebno izdvojiti više od stotinu evra.

Torta
Tortafoto: Printscreen/youtube/NatašineSlastice

Milana L. (36) iz Beograda, šokirala se kada je pozvala da naruči tortu za ćerkicin treći rođendan.

- Prošle godine smo tortu za vrtić poručili kod jedne žene, tada je koštala 3.000 dinara. Danas ista ta torta, samo malko drugačije dekorisana, košta duplo više, 6.000 - priča ona za Telegraf Biznis.

Ona objašnjava da je sveukupan trošak još veći, jer je i dostava torte do vrtića porasla sa 300 na 500 dinara.

- U trenutku sam htela da odustanem i da potražim neku drugu poslastičarnicu. Počeka sam da gledam cene na internetu i shvatila da su sve torte preskupe, mnoge i skuplje od te - kaže ona.

Inače, torte za dečje rošendane naplaćuju se po kilogramu, kao i sve ostale, ali ukupna cena zavisi od vrste dekoracije koja se kreće u rapsonu od 500, 600 dinara za šarenu šlag dekoraciju, pa do 5.000 dinara za komplikovanije dekoracije torti na sprat koje uključuju i šareni fondan, ali i razne figurice, ime, godine i slične detalje.

Bonus video:

04:43

POSKUPLJENJA UTERUJU STRAH NEMCIMA! Oglasila se Srpkinja iz Nemačke i objasnila kako izgleda kupovina CENE SKAČU SVAKOG DANA!

(Espreso / Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.