CENE BEZOBRAZNO VISOKE, A PONUDA SIROMAŠNA: Istražili smo GDE u Beogradu možete KUPITI GARSONJERU do 40.000 evra!
Stanovi prodaja / ilustracija, Foto: Profimedia

garsonjera do 40.000 evra

CENE BEZOBRAZNO VISOKE, A PONUDA SIROMAŠNA: Istražili smo GDE u Beogradu možete KUPITI GARSONJERU do 40.000 evra!

Istražili smo gde se u Beogradu može kupiti garsonjera do 40.000 evra

Objavljeno:

Cene stanova ne prestaju da rastu, a srpska prestonica definitivno prednjači kada su cifre u pitanju.

Odgovor na pitanje gde u Beogradu možete kupiti garsonjeru do 40.000 evra sve je teže dobiti, jer je takva ponuda vrlo mala.

Još jedna stvar koja otežava potragu jeste i činjenica da je pomama za nekretninama u Beogradu dovela i do toga da se u oglasima nude sve neobičniji stambeni prostori

Pomama za nekretninama u Beogradu, koja ne jenjava, ne samo da je podigla cene kvadrata, već je dovela i do toga da se u oglasima nudi sve neobičniji stambeni prostor.

Donedavno se najviše pričalo o cenama, dok se sada sve više govori o površini stanova koji se oglašavaju na prodaju. Ovo je otišlo toliko daleko da mnogi kada vide oglas prvo pomisle da je u pitanju neka šala.

Stanovi prodaja / ilustracija
Stanovi prodaja / ilustracijafoto: Profimedia

Najtraženiji, pa i najskuplji, su mali stanovi i garsonjere u centru grada. Neki od njih imaju takvu kvadraturu da je upitno da li zaista mogu nazvati garsonjerama.

Po Pravilniku o uslovima i normativima za projektovanje stambenih zgrada i stanova, minimalna površina garsonjere je 26 kvadrata. Stan ovog tipa bi trebalo da ima ulaznu zonu, višenamensku sobu sa prostorom za pripremu hrane, odnosno čajnom kuhinjom i kupatilo.

Nekretnine koja se u poslednje vreme mogu naći u oglasima ne samo da ne ispunjavaju ove standarde, nego imaju astronomsku cenu koja ne zaostaje sa daleko uslovnijim stambenim objektima.

Zato smo proverili gde u Beogradu možete kupiti garsonjeru do 40.000 evra.

Ponuda za ovaj upit uopšte nije velika, a uslovni stambeni objekat po ovoj ceni na lokaciji koja nije previše udaljena od centra grada, skoro je nemoguća misija naći.

Garsonjera od svega 13 kvadrata, na Vidikovcu, prodaje se za čak 35.900 evra, odnosno 2.762 evra po kvadratu.

Garsonjera Vidikovac
Garsonjera Vidikovacfoto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Stan nešto veće površine (18 kvadrata) prodaje se za 39.000 evra. U pitanju je garsonjera u Profesorskoj koloniji, opština Palilula.

Garsonjera Palilula
Garsonjera Palilulafoto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Garsonjera na Mirijevu prodaje se za 1.000 evra po kvadratu, odnosno za 36.000 evra. U pitanju je stan površine 36 metara kvadratnih, stara gradnja.

Garsonjera Mirijevo
Garsonjera Mirijevofoto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Kada se u obzir uzme trenutna ponuda stanova na tržištu nekretnia, garsonjere do 20m2 u Beogradu se mogu naći na Vidikovcu, Profesorskoj koloniji, Ledinama, Senjaku, Železniku, Bogosloviji i Galenici.

Izbor uslovnijih stambenih objekata površine do 36 metara kvadratnih još je manji, a oni se mogu naći u ovim beogradskim naseljima: Batajnica, Krnjača, Zemun polje, Kotež, Mirijevo i Bele vode.

Kotež
Kotežfoto: Google street view printscreen

Podsetimo, prošlog meseca pisali smo o oglasu u kom se nudi stan od 8 kvadrata na Novom Beogradu za 30.000 evra, a najaznimljivija činjenica je da za tu sumu navodno čak ni ne dobijate kupatilo u sklopu ove tzv. nekretnine.

Kako navodi Geokutak, do kupatila morate da prođete kroz hodnik zgrade i spustite se sprat niže.

1 / 4 Foto: Printskrin: Tedra team/Halo nekretnine

Ova, kako oglasnik naziva, garsonjera, nalazi se na visokom prizemlju u Ulici Pariske komune, a kvadrat se ceni 3.750 evra.

"Stan" je uknjižen i agencijska provizija je 800 evra, dodaje se.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda najskuplji stan prošle godine prodat je za 2,47 miliona evra, a najskuplja vila - locirana na Dedinju - za čak 5,1 milion evra, piše Telegraf Biznis.

Na ovogodišnjem Kopaonik Biznis Forumu rečeno je da će se domaće tržište nekretnina smiriti već krajem prvog kvartala.

Bonus video:

00:33

Agent za nekretnine pojasnio situaciju podizanja cena: Vlasnici preferiraju Ruse jer oni ne pitaju za cenu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.