KUĆA OD 130 KVADRATA ZA SAMO 23.000 EVRA, A EVO I GDE: Osim što su CENE NISKE, može se doći do ozbiljne ZARADE!
Kuća, Foto: RINA

OBRATITE PAŽNJU

KUĆA OD 130 KVADRATA ZA SAMO 23.000 EVRA, A EVO I GDE: Osim što su CENE NISKE, može se doći do ozbiljne ZARADE!

Vrlo često možemo čuti u razgovorima da se kupovina nekretnina na ovim lokacijama isplatila višestruko

Objavljeno:

Cene nekretnina na planinama i većim gradovima doživele su pravi "bum" u poslednje dve godine. Trenutno je taj rast manji, ali i dalje stabilan. Ipak, prema podacima sajtova za nekretnine, potražnja za stanovima, apartmanima i vikendicama u pojedinim banjama je i dalje visoka.

U Vrnjačkoj banji, Sokobanji, kao i Banji Koviljači prodat je rekordni broj apartmana i gotovo svi smeštajni kapaciteti su puni, a vrlo često možemo čuti u razgovorima da se kupovina nekretnina na ovim lokacijama isplatila višestruko.

Cene kvadrata u Sokobanji

Prema podacima sa oglasa, na samo 6 kilometar od Sokobanje izvesni Goran, prodaje kuću od skoro 130 kvadrata za svega 22.980 evra. Ipak ova ponuda je izuzetak, i oglasi su puni kvadrata koji košta 300 ili 800 evra, zavisno od toga gde se kuća nalazi i u kakvom je stanju.

Stanovi su takođe jedna od opcija ali su cene po kvadratu više. Na primer, ima oglaše Prodaje se stan u širem centru, od 50 m2, za 40.000 evra. Svakako, mogu se naći i po znatno nižoj ceni.

Sokobanja
Sokobanjafoto: Nebojša Mandić

Cene kvadrata u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja već neko vreme važi za jedno od najpopularnijih destinacija za odmor u Srbiji. U ovo mesto u Srbiji se dosta ulaže tako da ona danas nudi sve: od dobre hrane i usluge, preko lečenja i terapija, do zabave i šoping.

Pregledom stanova u ponudi, oni manji od 20 kvadrata prodaju se i za oko 30.000 evra, što znači da m2 košta više od 1.500 evra

Ono što je zanimljivo jeste raspon cena: kvadrat ide od oko 1.000 do čak 2.500 evra. Ako uložite u nekretninu u Vrnjačkoj Banji, prednost je što se ta investicija vrlo lako isplati ukoliko krenete da izdajete nekretninu.

Vrnjačka banja
Vrnjačka banjafoto: Printscreen/Youtube/Arhiva snimaka

Za praznike kapaciteti puni

Za odmor tokom uskršnjih i prvomajskih praznika domaći turisti najviše se interesuju za banjske centre, i kapaciteti smeštaja bilo hotelskog, bilo apartmanskog koji je za ovu priču mnogo važan.

Pregledom ponude apartmani se ove godine izdaju od 25 evra za noć za stan oko 20 kvadrata, pa do 80 i više evra za luksuzno opremljene stanove površine 70 kvadrata. Ako uporedimo sa cenama kvadrata, vidimo koliko se brzo ostvari zarada njihovim iznajmljivanjem.

Cene vikendica stabilne

S početkom pandemije korona virusa tržište vikendica je ekspolodiralo. Vreme izolacije mnoge je nateralo da svoj život premeste van grada. To je guralo i tražnju i cene, pa smo smo došli i do cifre od 600.000 evra, za koliko je prodata, zvanično, najskuplja vikendica u Srbiji, na Kopaoniku. Stručnjaci su sada sigurni u jedno.

Tradicionalno, Srbi vikendice traže na planinama, u banjama, a poslednjih godina vrlo je važna i blizina velikim gradovima Beogradu i Novom Sadu. Tako su popularni Kosmaj, Fruška Gora, Divčibare... Vojvodina beleži najveći broj prodatih vikndica i nesumnjivo je omiljena lokacija većine stanovništva. Na prvom mestu po broju prodatih nekretnina bila je Fruška Gora, gde su kupce godišnje nalazile i po 800 vikendica, dok ih je u ostatku zemlje prodavano po oko 600 tokom godine. U odnosu na predpandemijsku godinu to je na godišnjem nivou bilo i do 60 odsto više.

U ukupno 15 opština, koje su obuvhaćene izveštajem, u prvoj polovini godine je prodato 408 vikendica.

Cena vikendica u Inđiji kretala se do 68.000 evra. Iako ostaje prva, po broju prodatih vikendica, beleži pad. U Beočinu je najskuplja koštala 78.000 a najjefitnija 5.000, dok je u Zrenjaninu maksimalna cena 74.000. U Sremskim Karlovcima je prodato 26 vikedica, a cena nije prelazila 49.000.

Bonus video:

02:16

BEOGRAĐANI VIŠE NE KUPUJU STANOVE! NOVI TREND ZAVLADAO Stručnjak za nekretnine objasnila: ODLUČUJU SE ZA OVO PRE NEGO ZA STAN

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.