PA DOBRO, LJUDI, DA LI JE OVO REALNO?! Lukovina se PRED USKRS prodaje za SUMANUTU CIFRU! (VIDEO)
Lukovina, Foto: Printscreen/ TikTok: otacdusan

STRAŠNO!

PA DOBRO, LJUDI, DA LI JE OVO REALNO?! Lukovina se PRED USKRS prodaje za SUMANUTU CIFRU! (VIDEO)

Tako je ova namirnica postala neprikosnoveni šampion poskupljenja

Objavljeno:

Veliki petak i Uskrs su za samo nekoliko dana, a cene u prodavnicama su samim tim sve više. Ipak, posebnu pažnju ove godine privlači ljuska crnog luka koja se u jednom lancu marketa prodaje za 220 dinara - i to kada je na akciji.

Iako ovo nije prva godina u kojoj se ljuska crnog luka prodaje po visokim cenama, snimak na kojem se vidi da kesica lukovine košta 250 dinara, ali da je sada na akciji, pa je njena cena 220, postao je viralan. Video je izazvao pravu lavinu komentara, na osnovu kojih se čini da većini građana nije jasno zbog čega bi neko izdvojio ovoliko novca na ljuske.

Međutim, potrošačima u Srbiji već odavno deluje da poskupljenjima nema kraja. Kada je u pitanju luk, nije samo ljuska koja se koristi za farbanje jaja poskupela. Tako kilogram ovog povrća u prodavnicama košta od 120, pa sve do 200 dinara.

Tako je ova namirnica postala neprikosnoveni šampion poskupljenja, s obzirom na to da je za godinu dana poskupeo između 117 i 233 odsto, i to od januara, kada je kilogram crnog luka koštao u proseku 60 dinara.

Bonus video:

02:56

OBIČAJI KOJI SE VEZUJU ZA USKRS! Sveštenik Petrić objasnio šta NIKAKO ove nedelje ne smemo da radimo

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.