SVE ZANIMA DA LI ĆE JAJA POSKUPETI PRED VASKRS: Ovo je odgovor iz prve ruke, neće vam se dopasti
Jaja, Foto: RINA

cena jaja

SVE ZANIMA DA LI ĆE JAJA POSKUPETI PRED VASKRS: Ovo je odgovor iz prve ruke, neće vam se dopasti

Jaje je najjeftiniji artikal kad treba da se sa proteinima snabdete za doručak ili večeru

Objavljeno:

Direktor Zajednice živinara Beograd istakao je da je do velikog povećanja došlo zbog drastičnog pada cena uslovljenih pojavom koronavirusa.

- Jaje je bilo u depresiji cena. Imali smo veliki problem zbog pojave virusa korone, zaustavljeno tržište kada su proizvođači molili vladu da skine sa tržišta zaostalu količinu jaja i tada počinje problem jer je cena u maloprodaji bila 12 do 13 dinara dok je kod farmera bila šest - istakao je Rade Škorić.

Dodaje da su jaja u Srbiji najjeftinija ne samo u regionu već možda i u čitavoj Evropi.

- Jaje je najjeftiniji artikal kad treba da se sa proteinima snabdete za doručak ili večeru i za te pare ništa drugo ne možete uraditi da kvalitetno doručkujete ili večerate. Jaje u Srbiji je najeftinije možda ne u regionu već i u Evropi - smatra on.

1 / 4 Foto: Printscreen You Tube All brilliant - easy!

- Mi imamo višak jaja, kvalitetnu proizvodnju, dobru genetiku, dobre proizvođače i velike farme, pa na sreću ne uvozimo jaja jer su najjeftinija u regionu - ističe direktor Zajednice živinara Srbije i dodaje da će jaja za Uskrs biti dovoljno i da neće biti većeg poskupljenja.

- Uskrs za proizvođače nije više što je nekada bio, danas niko više ne farba 100 jaja, to je simbolično obeležavnje pa se svede na 10 do 20 jaja. Prodaju jaja diktira trgovina svojim akcijama gde ćete moći da kupite jaje za dinar ako nešto drugo kupite. Pred praznik će možda dinar ili dva, ali više od toga cena rasti neće - zaključio je Rade Škorić.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.