NAJNOVIJE OBAVEŠTENJE PIO FONDA: Tiče se NOVIH POGODNOSTI na koje PENZIONERI ostvaruju PRAVO!
PIO fond, Foto: Nenad Kostić

OBRATITE PAŽNJU!

NAJNOVIJE OBAVEŠTENJE PIO FONDA: Tiče se NOVIH POGODNOSTI na koje PENZIONERI ostvaruju PRAVO!

Podsetimo, juče, prvog dana prijavljivanja za penzioneske kartice podneto je više od 70.000 zahteva

Objavljeno:

PIO fond je objavio važnu informaciju za penzionere i korisnike novčanih naknada PIO fonda.

Kako su naveli, sve šalter sale filijale Fonda će do kraja tekućeg meseca raditi do 18 časova.

"Obaveštavamo sve korisnike da će zbog velikog interesovanja za Penzionerske kartice, sve šalter sale filijale Fonda do kraja marta, raditi produženo radno vreme do 18 časova", navodi se u obaveštenju PIO fonda.

Obaveštenje PIO fonda
Obaveštenje PIO fondafoto: Printscreen/PIO fond

Podsetimo, juče,prvog dana prijavljivanja za penzioneske kartice podneto je više od 70.000 zahteva. Kartica omogućava pogodnosti i popuste pri kupovini robe i usluga. Koristiće se od oktobra, a pravo na nju osim penzionera imaju i primaoci novčane pomoći i ostalih naknada koje isplaćuje fond.

Veliki broj penzionera i na promotivnim pultovima i na šalterima PIO fonda, zahtevi se popunjavaju isključivo elektronski pa je pomoć službenika dobrodošla.

Penzioneri i penzionerske kartice
Penzioneri i penzionerske karticefoto: Nenad Kostić

Vičniji i oni koji imaju pomoć, zahtev mogu poslati i od kuće, preko sajta. Kakvi popusti im najviše trebaju, penzioneri nemaju dilema (hrana, lekovi, privatne ordinacije, pozorište, prodavnice).

Procena je da pravo na kartice ima oko milion i sedamsto hiljada penzionera i korisnika novčanih naknada PIO fonda. Potrošnjom uz karticu, sakupljaju se bodovi.

"Petsto dinara je jedan bod, taj bod se ne može unovčiti i preneti na treće lice, već se može potrošiti kod davalaca usluge s kojima će Fond imati potpisane ugovore", kaže Relja Ognjenović, direktor Republičkog fonda PIO.

Prvi ugovori potpisani su sa četiri sportska centra u Beogradu.

"Mi smo spremni da ponudimo plivanje našim najstarijim sugrađanima, u prepodnevnom terminu od 7 do 10 i od 13 do 16 časova, za 10 bodova, dve karte", kaže Nikola Maksimović, direktor SC Voždovac.

Paralelno sa prijavom i izdavanjem kartica, traje još važniji posao, kažu nadležni.

"Od danas nam kreće kampanja koja poziva sve društveno odgovorne kompanije u Srbiji da se prijave i da budu deo tog velikog pula koji će nuditi te popuste", kaže Siniša Mali, ministar finansija.

Od odgovora privrede, ali i državnih ustanova, u najvećoj meri i zavisi šta će penzioneri dobiti, kada 1. oktobra, na Dan starih, počne upotreba penzionerskih kartica, piše RTS.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.