"BIĆE DVOCIFREN RAST": Lepa VEST za NAJSTARIJE, evo za koliko će PENZIJE PORASTI!
Povećanje penzija, Foto: beta dragan gojić

novi rast penzija

"BIĆE DVOCIFREN RAST": Lepa VEST za NAJSTARIJE, evo za koliko će PENZIJE PORASTI!

Predsednik je dodao i da će plate ponovo značajno da rastu

Objavljeno:

Nismo očekivali ovako rano, ali tek što su penzije povećne, stižu najave o novom rastu. Sada je i zvanično obelodanjeno da najstariji građani, njih oko 1,7 miliona, treba da očekuju nove povišice i da će rast biti dvocifren, ali veći od 10 odsto.

Penzije su poslednji put povećane u janauaru ove godine i to za 12,1 odsto. Prethodno povećanje bilo je u novembru, oko 9 odsto, i sa dva povećanja, prosečna penzija je uvećana za oko 7.000 dinara. Praktično, nakon prvog uvećanja iznosila je 33.742 dinara, a nakon drugog u januaru - 37.825 dinara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio novo povećanje penzija.

- Veoma veliko povećanje penzija će biti ponovo. Svakako dvocifreno, pre kraja godine, u junu ćemo moći da sagledamo i da vidimo da li ćemo moći od oktobra, novembra ili decembra, u zavisnosti od situacije. I to neće biti 10 posto. Biće penzioneri vrlo zadovoljni. Do kraja 2025. godine prosečna penzija u Srbiji biće 450 evra - naveo je predsednik.

Penzioneri
Penzionerifoto: Beta / Dragan Gojić

On je dodao i da će plate ponovo značajno da rastu.

- Dobro stojimo, prihodi se povećavaju. Povećanje će biti ukoliko ne budemo sprečeni nekim drugim problemom - dodao je Vučić i rekao da da imamo para do kraja godine oi da dobro stojimo.

- Dobili smo 10 godina našeg najbržeg napretka u istoriji zemlje. BDP je bio 32,5 milijarde, završavamo ovu godinu sa 68 milijardi. Da li je to realno za 10 godina? Prosečna plata u Hrvatskoj koja je veoma uspešna je 1.046 evra, a bila je 870 kada je kod nas 360. I dalje vode dobru politiku. Moramo brzo da predjemo magičnu cifru od 1.000 evra, da ubrzano smanjujemo razliku - pojasnio je Vučić.

Prema njegovim rečima, ako rast bude 2,5 odsto u narednih godina, ako između 45 i 55 odsto, a u evrozoni 1 odsto, to je dramatično smanjenje razlike izmedju nas i njih.

(Espreso/Blic Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.