KO PLANIRA DA SE VENČA 2023. GODINE, MORAĆE DOBRO DA ODREŠI KESU: I minimalna cifra je VRTOGLAVA!
Venčanje (ilustracija), Foto: Profimedia

POSKUPLJENJA

KO PLANIRA DA SE VENČA 2023. GODINE, MORAĆE DOBRO DA ODREŠI KESU: I minimalna cifra je VRTOGLAVA!

Kako Bubanja iz udruženja ""Ivent Industrija" ističe za 2023. godinu broj događaja se vraća u normalu

Objavljeno:

Rast cena uslovilo je i da najradosniji dan, kao što je venčanje, postane prilično veliki trošak za buduće mladence. Koliko su cene zapravo skočile kada je reč o organizaciji svadbe objasnili su stručnjaci gostujući na Prvoj.

Boško Bubanja, predsednik "Ivent Industrije Srbije" rekao je da je novo to što su cene u odnosu na prethodnu godinu oko 30 odsto veće. Takođe, organizatori ne mogu mladencima da garantuju cenu koja se na početku ugovorom definiše, već postoji jedan član koji dozvoljava da restoran može da koriguje cenu od 10 do 15 odsto.

Kako Bubanja iz udruženja ""Ivent Industrija" ističe za 2023. godinu broj događaja se vraća u normalu, s obzirom da je prethodne dve, tri godine zbog pandemije korona virusa, dosta venčanja i proslava otkazano. Organizator venčanja, Maja Stanković otkrila je da se cene dekoracija venčanja i venčanica kreću individualno, od afiniteta mladenaca, ali da bi prosečno venčanje moglo da izađe oko 7.000 evra.

1 / 4 Foto: Profimedia

Prema istraživanju, za iznajmljivanje venčanice i odela za mladoženju potrebno je izdvojiti najmanje 400 evra, za muziku minimum 1.500 evra, tortu 300 evra, matičar košta oko 150 evra (tačnije 16.000 dinara), a dok crkveno venčanje iznosi do 200 evra. Takođe, treba imati u vidu i ostale troškove, poput restorana, dekoracija, fotografa itd.

"Što veći broj gostiju, svadba će manje da košta po gostu", objasnio je Bubanja i dodao da Beograd svakako prednjači sa cenama i kreću se od 50 do 100 evra po gostu, dok se po Srbiji još uvek može naći od 28 do 30 evra.

Pa tako, kada se sve uzme u obzir, svadba od 100 ljudi, kako je rekao gospodin Bubanja, iznosila bi oko 10.000 evra. Što se tiče poklona i davanje novca u koverti, on je dodao, da se na svadbu ne može više ići sa 50 evra.

(Espreso/Prva TV/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.