EVO GDE MOŽETE DA ULOŽITE NOVAC I DA ZARADITE! Nema rizika i oslobođeno je poreza - Ova stvar je glavna
Nekretnine, Foto: Printscreen

PAŽLJIVO PROČITAJTE

EVO GDE MOŽETE DA ULOŽITE NOVAC I DA ZARADITE! Nema rizika i oslobođeno je poreza - Ova stvar je glavna

Što se tiče nekretnina, koje su dominantan vid ulaganja među imućnijim građanima, u ovom momentu se teško može reći da su sigurna kategorija

Objavljeno: 13:03h

Kupovina nekretnina za građane Srbije, kako navode stručnjaci, predstavlja najsigurniji vid ulaganja. Profesor na Beogradskoj bankarskoj akademiji Zoran Grubišić otkriva da je verovatno najbolje ulaganje, koje je niskorizično, ulaganje u domaće državne evroobveznice.

"Kada govorimo o niskorizičnim ulaganjima, verovatno najbolje ulaganje su domaće državne evroobveznice koje nose prinos od skoro šest odsto u evrima i pride su oslobođene plaćanja poreza", kazao je profesor. Kako ističe, ovi finansijski instrumenti nose znatno bolji prinos nego štednja u banci koja je pritom opterećena porezom od 15 odsto.

Budući da su prinos i rizik dve nerazdvojive kategorije, ulaganja sa većim rizikom bi trebalo da pretpostavljaju veći prinos, i obrnuto, objašnjava broker Nenad Gujaničić. Dominantna ulaganja građana Srbije su bankarski depoziti kako je kazao glavni broker društva Momentum Sekjuritis Nenad Gujaničić.

Grubišić je naveo da za ulaganje u akcije ne postoji dovoljno razvijena kultura, iako bi naši građani, prema njegovim rečima, lako mogli da ulažu u akcije stranih kompanija. “Pored štednje, koja prema mom mišljenju i nije klasična investicija, glavna stvar su nekretnine", kazao je Grubišić.

"Što se tiče nekretnina, koje su dominantan vid ulaganja među imućnijim građanima, u ovom momentu se teško može reći da su sigurna kategorija, s obzirom na veliki rast u proteklom periodu koji izvesno nije održiv što, uostalom, pokazuju trendovi u svetu“, zaključuje Gujaničić.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.