SAOPŠTENI SU NAJNOVIJI PODACI! Ovo je važno za sve građane Srbije
Foto: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

SAOPŠTENI SU NAJNOVIJI PODACI! Ovo je važno za sve građane Srbije

Statistički podaci pokazuju da je u oktobru na godišnjem nivou pala proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,2 posto

Objavljeno:

Industrijska proizvodnja u Srbiji porasla je za 1,7 posto na godišnjem nivou u periodu januar-oktobar 2022, dok je u oktobru bila za 0,1 odsto manja nego u istom mesecu 2021.

Prema današnjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, industrijska proivodnja u oktobru je, u odnosu na prosek u 2021. godini, bila veća za 6,6 procenata.

Posmatrano po sektorima, u oktobru je pad proizvodnje na godišnjem nivou zabeležen u prerađivačkoj industriji za 2,0 procenta, i u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija za1,2 posto, dok je u rudarstvu registrovan rast od 18,4 odsto.

1 / 5 Foto: Profimedia

Statistički podaci pokazuju da je u oktobru na godišnjem nivou pala proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,2 posto, i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,4 procenta.

S druge strane, rast je zabeležen u proizvodnji kapitalnih proizvoda za 6,7 odsto, intermedijarnih proizvoda, osim energije, za 1,9, i energije za 0,8 posto.

Prema desezoniranim podacima, ukupna industrijska proizvodnja je u oktobru porasla u odnosu na septembar za 0,5 posto, dok je prerađivačka ostvarila pad od 0,5 odsto.

Ukupna industrijska proizvodnja u oktobru se, u odnosu na prosek 2021. godine, povećala za 0,6 procenata, a prerađivačka je zabeležila pad od 1,4 odsto, prema desezoniranim podacima.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.