RUSI POHRLILI U BEOGRAD ZBOG POVOLJNOG STANDARDA: Čime se bave kad mogu da priušte stanove za OVE PARE?!
Rusi u Beogradu/Ilustracija, Foto: Profimedia, Aleksandra Čolić

MASOVNI DOLAZAK

RUSI POHRLILI U BEOGRAD ZBOG POVOLJNOG STANDARDA: Čime se bave kad mogu da priušte stanove za OVE PARE?!

Konsultant za relokaciju Milena Ostojić objasnila je da Rusi ili prebace poslovanje u Srbiju, ili po dolasku u Srbiju pokrenu biznis

Objavljeno: 18:46h

Od početka agresije Rusije na Ukrajinu, u Srbiju se preselilo 18.000 Ukrajinaca i čak 104.000 Rusa.

Usled masovnog dolaska Rusa, cene zakupa nekretnina u prestonici porasle su od 30 do 50 odsto, a u Novom Beogradu čak za 100 odsto.

Ovo je navelo sve na pitanje, čime se oni bave pa sebi mogu da priušte da odvoje i do nekoliko hiljada evra mesečno za zakup?

Konsultant za relokaciju Milena Ostojić objasnila je da Rusi ili prebace poslovanje u Srbiju, ili po dolasku u Srbiju pokrenu biznis.

- U principu, u početku su se kompletne firme prebacivale za Srbiju. Uglavnom dođu jedan ili dva člana firme, otvore firmu ovde i polako prebacuju svoje zaposlene za Srbiju. Sad imamo sve više preduzetnika koji sami otvaraju firmu kada stignu u Srbiju - rekla je Milena Ostojić gostujući na Prva TV.

Milena Ostojić
foto: Printscreen/TV Prva

Rusi imaju samo tri preduslova za preseljenje u Srbiju.

- Glavna osnova je zaposlenje, samozaposlenje i kupovina nekretnine - kaže Ostojićeva.

Osvrnula se i na trenutne cene zakupa stanova u Beogradu.

- Cene stanova su otišle zaista previsoko. Sada je borba, čak i pored tih cena se ljudi bore za stan. Ko prvi dođe, ko prvi da ponudu - stan je njegov. Rusi su možda i srećni što su našli stan po tim cenama, ali pitanje je i dokle će to tako moći - kaže Milena.

Stanovi u centralnim opštinama koji su se pre godinu dana izdavali za 300 evra sada 600, a oni koji su bili 500 evra sada se rentiraju za 1.000. Traže se uglavnom manji stanovi od 40 do 70 kvadrata u centru grada.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.