LITAR ULJA U MALOPRODAJI NE SME BITI SKUPLJI OD OVE CENE: Vlada Srbije donela NAJNOVIJU ODLUKU!
Ulje, Foto: Espreso.co.rs

ODLUČENO

LITAR ULJA U MALOPRODAJI NE SME BITI SKUPLJI OD OVE CENE: Vlada Srbije donela NAJNOVIJU ODLUKU!

Ovo se navodi u izmenama Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica koje je Vlada Srbije donela 20. oktobra

Objavljeno: 16:28h

Vlada Srbije odlučila je da maksimalna maloprodajna cena jestivog suncokretovog ulja u pakovanju od jednog litra ne sme prelaziti 219,99 dinara.

Ovo se navodi u izmenama Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica koje je Vlada Srbije donela 20. oktobra, a objavljene su u Službenom glasniku dan kasnije.

U osnovnom tekstu Uredbe od 28. jula ove godine bilo je određeno da cene jestivog suncokretovog ulja u pakovanju od litar ne smeju biti veće od cena koje su važile 15. novembra prošle godine.

Podsetimo, Cena hleba je ograničena na 60 dana. Tako da ovih, ali i narednih dana litar mleka u prestonici se kreće od 115 dinara do 172 dinara, cena šećera iznosi 109 dinara po kilogramu, dok ćemo veknu hleba "sava" u naredna dva meseca plaćati 53,3 dinara.

Hleb
foto: Profimedia

Ograničenje cena će ostati za ulje, brašno, hleb i svinjsko meso.

Nedugo nakon što je Vlada donela odluku o odmrzavanju cene mleka, cenovnici u radnjama su promenjeni. Razlika u ceni sada je prilična, a ponuda neujednačena. Prethodno maksimalna ograničena cena mleka iznosila 129 dinara.

Cene po radnjama se razlikuju, idu od 114,99 dinara do 172 dinara za litar dugotrajnog. Negde litar mleka iznosi 130 dinara, a negde 160. Kada je reč o svežem mleku, cene se kreću od 165 dinara za litar, do najviše 200.

mleko
foto: Printscreen/ RTS, Profimedia

Razlog zbog čega je doneta odluka da se ograničena cena mleka ne primenjuje jeste stanje na tržištu, pritisak visokih cena ali i namera da se članicama Open Balkana obezbedi nesmetano snadbevanje mlekom - rekli su za "Blic Biznis" u Ministarstvu poljoprivrede.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.