5 BESPLATNIH NAČINA DA ZAGREJETE STAN: Retko kome je ovo palo na pamet, a UŠTEDA JE OGROMNA!
Radijator, Foto: Profimedia

spas

5 BESPLATNIH NAČINA DA ZAGREJETE STAN: Retko kome je ovo palo na pamet, a UŠTEDA JE OGROMNA!

Ovo je pet jednostanih i jeftinih načina kako da ugrejete kuću ili stan!

Objavljeno:

Već uveliko su počele pripreme za zimu, poput kupovine ogreva, a cene su drastično skočile zbog rata u Ukrajini i uvođenja sankcija Rusiji. Čak i oni sa centralnim grejanjem, susreće se sa porastom računa, a ovo je nekoliko saveta kako da dodatno zagrejete dom bez dodatnih troškova.

1. Iskoristite rernu

Nakon pečenja nekog jela, kada ugasite rernu, ostavite je otvorenom. Na taj način, preostala toplota zagrejaće prostoriju u kojoj se nalazi. Ništa vas neće koštati, a dobićete dva u jedan - spremljeno jelo i zagrejanu prostoriju.

Rerna
foto: Printscreen/Youtube

2. Obložite prozore i vrata

Loše dihtovanje vrata i prozora može da rashladi vaš dom. Zato obratite pažnju na malene propuhe i potrudite se da ih obezbedite i zapušite nekom tkaninom ili sunđerom.

Zamena stolarije, Prozor
foto: RTS/Printscreen

3. Zatvorite sobe

Ukoliko u kući ili stanu imate više soba, a u kojima inače provodite manje vremena, ne zaboravite da ih zatvorite. Na taj način, zadržaće se dovoljno toplote u glavnoj prostoriji u kojoj boravite, kao što je, na primer, dnevna soba.

4. Iskoristite tepihe

Tepisi su odlična barijera između hladnog poda i vas. Tokom zimskog perioda izaberite neke deblje i mekane tepihe i nećete se pokajati, a ni prehladiti.

5. Osigurajte radijatore

Pre grejne sezone, ukoliko imate centralno grejanje, proverite sve radijatore u kući. Ako je vazduh u njima zarobljen, to znači da oni neće raditi kako treba. Zato je savet da malo odvrnete ventile i pustite radijatore da "prodišu"!

radijator
foto: Marina Lopičić, News 1

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.