EVO KAKO DA EFIKASNO ZAGREJETE SOBU I ODRŽITE JE TOPLOM: Neće vas NIŠTA KOŠTATI, a biće od VELIKE POMOĆI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TRIKOVI ZA TOPLE PROSTORIJE

EVO KAKO DA EFIKASNO ZAGREJETE SOBU I ODRŽITE JE TOPLOM: Neće vas NIŠTA KOŠTATI, a biće od VELIKE POMOĆI!

Štedi energiju, a ne zahteva nikakav veli trud

Objavljeno:

Hladni dani su nam stigli i nikako nije prijatno, a ni poželjno da se smrzavamo u kući. Sobe u kojima boravimo treba da budu tople i da tako ostanu što duže, a da nema potrebe da neprestano pojačavate grejanje.

To možete postići tako što ćete uzeti obzir sledeće savete. Oni ne zahtevaju mnogo truda od vas i što je najvažnije – jeftini su i nećete više bespotrebno rasipati energiju.

Aluminijumska folija

Kako ne biste gubili toplotu iz radijatora, na njegovu zadnju stranu stavite aluminijumsku foliju. To će preusmeriti topli vazduh prema centru sobe.

Zavese

Ujutro otvorite zavese širom i pustite u sobu jutarnju svetlost koja je „zarobljena“ u prozorima. Pre spavanja navucite zavese kod svih prozora. U većini domova, grejanje je noću slabije, a zavese će sprečiti da topli vazduh izlazi kroz prozore. Zavese koje koristite zimi treba da budu što deblje. One će duže zadržati toplotu.

Zavese
foto: Printscreen/Youtube/yo wan

Ukrasite zidove

Postavljanje fotografija, ogledala i slika na zidove sprečiće gubitak toplote. Čak i deblji poster može napraviti dodatni sloj izolacije,što povećava temperaturu u stanu i tako sprečava hladne zidove da upijaju topli vazduh.

Tepisi

Tepisi i ćebad su vrlo korisni. Osim što su dekorativni elementi, oni sprečavaju sakupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ako nemate dobru izolaciju poda, čak deset odsto toplog vazduha može se apsorbovati u hladni pod. Tepisi su odlični izolatori, a oni će vam zagrejati i stopala.

Tepih
foto: Profimedia

Ne zagrevajte prostorije koje ne koristite

Ne zagrevajte hodnike i prostorije koje ne koristite. Isključite grejanje u njima i zatvorite vrata kako biste sprečili nepotreban gubitak toplote.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.