JESU LI LEDINE U BEČU? Pogledajte samo koliko traže za STAN NA PERIFERIJI, šok!
Stanovi, Foto: Profimedia

NIKAD KRAJA

JESU LI LEDINE U BEČU? Pogledajte samo koliko traže za STAN NA PERIFERIJI, šok!

Pre nekoliko dana pojavio se oglas u jednoj od popularnih grupa za izdavanje nekretnina u Beogradu

Objavljeno:

Oglas o izdavanju stana od oko 60, 70 kvadrata na periferiji Beograda za basnoslovnih 700 evra izazvao je pravi revolt građana na društvenim mrežama. Zbog takvih cena ljudi se opravdano pitaju kome se izdaju ovakvi stanovi i da li će neko zaista da iskešira toliki novac za kiriju.

Naime, pre nekoliko dana pojavio se oglas u jednoj od popularnih grupa za izdavanje nekretnina u Beogradu na društvenoj mreži Fejsbuk.

"Malo je to para..."

- Izdajem dvoiposoban stan na Ledinama, novogradnja, neuseljavan. Dnevna soba sa kuhinjom i trpezarijom, dve spavaće sobe, dve terase i kupatilo. Obezbeđeno parking mesto. Cena 700 evra – kratko glasi oglas.

Stan je zaista lepo uređen, nameštaj je nov, što se jasno vidi na fotografijama... Ali cena je previsoka, pa čak i da se nalazi u strogom centru grada. Revolt građana koji su u potrazi za stanom je opravdan, a ovo su samo neki od njihovih komentara:

„Ma daj bre, jesu Ledine slučajno u Beču?“

„Stan ekstra sređen, ali 700 evra??? Ja ne znam da li je ovo moguće, da je stanarina toliko otišla gore...“

„Za duplo manje novca plaćaš ratu 10 godina i imaš svoj stan.“

„Budite realni, neće Rusi na Ledine.“

„Da li može za 1.000 evra?“

„Ovaj oglas je oborio sve dosadašnje rekorde gluposti za lokaciju i cenu. Bravo!“

„Suza mi je krenula zbog tebe... Greota je čoveče da dvosoban stan na Ledinama izdaješ za pišljivih 700 evra!“

„Malo je to para za tu lokaciju.“

„Mene sramota da gledam oglas, kako njega nije da ga objavi.“

1 / 4 Foto: Profimedia

Bez komentara za 550 evra na Galenici

Ništa manji "luksuz“, i po izgledu i po ceni, može se naći u naselju Galenika u Zemunu. Za stan od 55 kvadrata, takođe u novogradnji, vlasnik traži, ni manje, ni više, nego 550 evra, uz obavezan depozit u istom iznosu.

- Dvosoban stan od 55 kvadrata, novogradnja, kompletno namešten i nikad useljavan. Od prostorija ima hodnik, kuhinja, dnevna soba sa trpezarijom, spavaća soba, kupatilo i terasa. Grejanje centralno, plaćanje po potrošnji. Lokacija Nova Galenika, Zemun, blizu Pupinovog mosta, Batajničkog druma i starog autoputa za Novi Sad, dok je autoput E-75 na 2 km. Mirna lokacija, pogled sa terase na dvoriste i park, parking mesta su oko zgrade. Bez kućnih ljubimaca. Depozit obavezan u visini jedne kirije. Cena kirije 550 evra – glasi oglas na Fejsbuku.

Vlasnik stana je, očigledno poučen iskustvom ostalih oglašivača sa sličnim cenama za izdavanje, isključio opciju komentara. Iako su i stan i nameštaj u njemu evidentno novi, cena od 550 evra za 55 kvadrata na obodu grada je previsoka i nerealna.

S druge strane, bliže centru, na Vračaru se jednosobni stanovi od oko 30 do 35 kvadrata izdaju za minimum 350 evra, što je takođe nečuveno.

U Srbiju su, prema podacima agencija za promet nekretnina, kirije od prošle godine porasle za oko 20 odsto, a na to su najviše uticali ukrajinska kriza i opšti rast cena koji je ona izazvala.

Dodatno, u našoj zemlji nekretnine, kao i njihov zakup, sve više koštaju zbog sve brojnijeg dolaska državljana Rusije i Ukrajine u Srbiju. Tako je tražnja na tržištu mnogo veća, posebno za luksuznijim nekretninama, pa i cene "divljaju". Dokle, niko ne zna...

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.