POŠTA SRBIJE DONELA ODLUKU: Ovo su NOVE MERE za smanjenje potrošnje struje
Pošta, Foto: Vuk Branković

SAOPŠTENJE

POŠTA SRBIJE DONELA ODLUKU: Ovo su NOVE MERE za smanjenje potrošnje struje

Zabranjuje se korišćenje električne energije u objektima Preduzeća od strane zaposlenih u Preduzeću u privatne svrhe

Objavljeno:

Zoran Đorđević, vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije”, doneo je 29. avgusta 2022. godine, Odluku o merama za smanjenje potrošnje električne energije u Javnom preduzeću „Pošta Srbije” Beograd, koja je stupila na snagu danom donošenja.

U cilju postizanja energetskih ušteda, smanjenja troškova i održavanja energetske stabilnosti sistema, kao i pružanja podrške merama koje donosi Vlada Republike Srbije, mere utvrđene Odlukom direktora Zorana Đorđevića, su: isključivanje dekorativne rasvete na objektima Preduzeća, kao i druge rasvete koja nije neophodna za poslovne procese, isključivanje osvetljenja pri napuštanju radnog prostora; organizovanje rada tako da se obavlja na dnevnom svetlu, u skladu sa mogućnostima; racionalno korišćenje klima uređaja (isključivanje uređaja van radnog vremena i kada se duže ne boravi u poslovnoj prostoriji, da se poslovne prostorije ne rashlađuju kada je spoljna temperatura niža od 30oC, da se ne otvaraju prozori ukoliko je uključen uređaj, da se uređaji ne podešavaju niže od 24 stepena u sezoni hlađenja i ne više od 19 stepeni u grejnoj sezoni); isključivanje računara, monitora i štampača nakon radnog vremena, tokom noći, vikendom i neradnim danima; isključivanje multifunkcionalnih uređaja (štampača za konsolidovanu štampu, fotokopiranje, skeniranje i slično) nakon radnog vremena, tokom vikenda i drugim neradnim danima; racionalno korišćenje termoakumulacionih peći, tj. punjenje (akumulacija) istih isključivo u periodu od 00,00 časova do 08,00 časova.

1 / 2 Foto: Pošta Srbije

Dodatno, zabranjuje se korišćenje električne energije u objektima Preduzeća od strane zaposlenih u Preduzeću u privatne svrhe, kao i ustupanje izvora električne energije trećim licima, bez prethodnog pisanog odobrenja, navodi se u Odluci, dok su za sprovođenje mera odgovorni direktori organizacionih delova Preduzeća.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.