EVO KOLIKO ĆE U NAREDNIH 7 DANA KOŠTATI GORIVO! Stigao najnoviji cenovnik
Foto: Espreso, Profimedia

GORIVO U SRBIJI

EVO KOLIKO ĆE U NAREDNIH 7 DANA KOŠTATI GORIVO! Stigao najnoviji cenovnik

Do danas litar benzina BMB95 koštao 184 dinara, a evrodizela 209 dinara po litru, što znači da je benzin jeftiniji za četiri dinara, a dizel za dva dinara po litru

Objavljeno: 12:39h

Pojeftinjenje goriva na srpskim pumpama imali smo gotovo četiri nedelje zaredom, što je pratilo cene nafte na berzama, a danas su osvanule nove cene za narednih sedam dana.

Tako ćemo i od ovog petka naftne derivate plaćati manje. Bezolovni benzin BMB95 u maloprodaji koštaće najviše 180 dinara po litru, dok će evrodizel iznositi 207 dinara.

Gorivo
foto: Espreso, Profimedia

Podsetimo da je do danas litar benzina BMB95 koštao 184 dinara, a evrodizela 209 dinara po litru, što znači da je benzin jeftiniji za četiri dinara, a dizel za dva dinara po litru.

Cene derivata u maloprodaji određuju se svakog petka na osnovu Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata koja je krajem jula produžena i važiće do 31. avgusta.

Maloprodajna cena derivata formira se, inače, na osnovu srednje veleprodajne cene koju utvrđuje Ministarstvo rudarstva i energetike, a na tu cenu dodaje se trgovačka marža od sedam dinara. Ta cena se petkom, najkasnije do 13 časova, dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje utvrđuje najviše maloprodajne cene.

Veleprodajna cena se formira na osnovu naftne formule koja prati cene derivata nafte na mediteranskom tržištu (italijanska berza), a koje se donekle razlikuju od kretanja cene nafte na berzi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.