ZABLISTAJTE NA RAZGOVORU ZA POSAO: Ove 4 osobine će FASCINIRATI svakog poslodavca!
Ilustracija, Foto: Profimedia

posao

ZABLISTAJTE NA RAZGOVORU ZA POSAO: Ove 4 osobine će FASCINIRATI svakog poslodavca!

Ma koliko da ste dobri u svom poslu, ako imate lošu narav ili, jednostavno, "ne umete s ljudima" - nećete biti konkurentni

Objavljeno:

Irska stranica za ponudu i potražnju posla, Jobs.ie, otkriva koje veštine kod radnika ceni gotovo svaki poslodavac.

Ne bi bilo loše da ih primenite, ako želite da postignete uspeh na budućem radnom mestu, odnosno razgovoru za posao.

Na prvom mestu je motivisanost, za koju glavni menadžer Jobs.ie stranice, Kristofer Paje, tvrdi da je vrlo bitna. "Kada poslodavac vidi da ste motivisani za rad, odmah je spremniji da vas zaposli", kaže on.

U doba pandemije pokazalo se koliko zaposleni cene fleksibilnost, mada u nekom drugom smeru u odnosu na šefove. Ali, ako nađete kompromis, potrudite se da i vi izađete u susret nadređenom i kolegama.

Ako se relativno lako prilagođavate promenama u firmi, radnom rasporedu i zadacima - to je svakako veliki plus.

Posvećenost detaljima je veština koja mnogima manjka.

Dok se trude "odrade" glavne delove nekog posla, radnicima često promaknu sitnice koje mogu biti i te kako značajne. Iskusni šefovi to umeju da cene. Paje kaže da je važno krenuti od samog pisanja radne biografije: "Ako vidim da je CV prepun gramatičkih grešaka, odmah ga bacam, bez obzira na sve ostalo", kaže.

1 / 8 Foto: Profimedia

Takođe, svaki poslodavac, nesumnjivo, želi radnika koji je otvoren, komunikativan, saradljiv, dobar timski igrač. Sve to je deo i tzv. socijalne inteligencije. Treba znati povezati se s ljudima i graditi dobre odnose.

Ma koliko da ste dobri u svom poslu, ako imate lošu narav ili, jednostavno, "ne umete s ljudima" - nećete biti konkurentni.

Bonus video:

04:37

70% MLADIH ALBANACA ŽELI DA ODE SA KOSOVA! Stručnjaci u emisiji izneli jasne činjenice: Kosovo je područje IZNEVERENIH OČEKIVANJA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.