NAJNOVIJA VEST, IPAY U SRBIJI VIŠE NE RADI! Hitno se oglasila Narodna banka
Narodna banka Srbije, Foto: Stefan Jokić

VAŽNO ZA KORISNIKE

NAJNOVIJA VEST, IPAY U SRBIJI VIŠE NE RADI! Hitno se oglasila Narodna banka

Narodna banka Srbije (NBS) oduzela je dozvolu za izdavanje elektronskog novca, kojom je obuhvaćeno i pružanje platnih usluga, instituciji elektronskog novca "iPay".

Objavljeno: 09:18h

Rešenje o oduzimanju dozvole koje je potpisala guvernerka Jorgovanka Tabaković doneto je na jučerašnjoj sednici Izvršnog odbora Narodne banke Srbije.

„Oduzima se dozvola za izdavanje elektronskog novca, kojom je obuhvaćeno i pružanje platnih usluga, instituciji elektronskog novca ‘iPay See d.o.o. Beograd-Čukarica’ izdata Rešenjem IO NBS br. 78 od 13. oktobra 2016. godine“, navodi se u odluci NBS-a.

Dozvola je prestala da važi još juče.

"Nakon prestanka važenja dozvole, Privredno društvo ne može da zaključuje nove pravne poslove koji se odnose na izdavanje elektronskog novca i pružanje platnih usluga iz te dozvole, niti može da izdaje elektronski novac ili da omogućava plaćanja elektronskim novcem, prihvatanje elektronskog novca ili prenos elektronskog novca, na osnovu prethodno zaključenih ugovora o izdavanju ili prihvatanju elektronskog novca, ili da prima platne naloge, odnosno omogućava iniciranje i prihvatanje platnih transakcija po osnovu platnih kartica, na osnovu prethodno zaključenih ugovora o pružanju platnih usluga", navela je Narodna banka Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.