POLA MILIONA ZA ZLATIBOR, ZA SREBRNO JEZERO 300 HILJADA! Da li ste, bre, vi normalni sa cenama, ŠOKANTAN SPISAK?!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

DA LI JE OVO REALNO

POLA MILIONA ZA ZLATIBOR, ZA SREBRNO JEZERO 300 HILJADA! Da li ste, bre, vi normalni sa cenama, ŠOKANTAN SPISAK?!

Osim lepe prirode i pejzaža, ljudima je važno da se ovim letnjim mesecima rashlade pa zato radije biraju one destinacije u blizini jezera, reka i bazena

Objavljeno:

Letnja sezona je uveliko počela, te je ovih dana glavno pitanje "gde ćete na letovanje?".

Većina ljudi praktikuje da svoj godišnji odmor iskoristi na nekoj destinaciji van Srbije, tačnije na morskoj obali, ali postoje i oni kojima je draže da pare potroše u svojoj zemlji.

Osim lepe prirode i pejzaža, ljudima je važno da se ovim letnjim mesecima rashlade pa zato radije biraju one destinacije u blizini jezera, reka i bazena.

Banje najtraženije

Sa brojnim wellness sadržajima i kvalitetnom uslugom, banje u Srbiji važe za veoma tražene destinacije za odmor. U svakom delu Srbije ima po nekoliko lekovitih banja, i one nisu više interesante samo starijem stanovništu koji ih posećuju zbog lečenja već i mlađoj populaciji i porodicama sa decom.

Najposećenija letnja destinacija u Srbiji je svakako Vrnjačka banja. Ona u svojoj ponudi ima mnogo hotela sa bazenima, ali tu su i gradski bazeni koje mogu da koriste svi koji su u odabrali apartmanski smeštaj. Cene za 10 dana za četvoročlanu porodicu kreću se od 30 hiljada do čak neverovatnih 294 ipo hiljada.

Vrnjačka banja
foto: Printscreen/Booking

Za ovaj novac, na primer možete letovati u Grčkoj, mesto Polihorno, u hotelu sa 4 zvezdice i sličnim uslugama uključenim u cenu.

Polihorno
foto: Prinstcreen/Booking

Jasno, mnogima je jednostavnije i praktičnije da odmore negde u blizini svog prebivališta. Mi smo Grčku naveli samo poređenja radi, s obzirom na to da je uvreženo mišljenje da se odmor u Srbiji više isplati.

Osim Vrnjačke banje, veliki je broj interesanata za Sokobanju, Banju Vrdnik, Vrujici i Prolom banja.

Neki na jezeru pecaju, a neki se kupaju

Za one koji preferiraju zelenilo i radije se odlučuju da uživaju na suncu pored jezera i u istom se raslađuju, Srbija ima više jezera u kojim je dozvoljeno kupanje i pored kojih su izgrađeni smeštajni kapaciteti.

Na prvom mestu važno je spomenuti Srebrno jezero koje svake godine ima nekoliko stotina hiljada posetilaca. Nudi široku ponudu turistima, pa je tako pogodan onima koji dolaze na jednodnevni izlet, ali i na desetodvevni odmor sa porodicom.

Ponuda ima za svačiji džep, pa tako za četvoročlanu porodicu cene se kreću od 40 hiljada do 130 dinara. Ovi smeštajni kapaciteti, koji se mogu pronaći na Bukingu, nalaze se u Velikom Gradištu.

Booking
foto: Printscreen/Booking

U ovu cenu uključen je smeštaj od 10 noći za četvoročlanu porodicu, dok se obroci ne računaju.

Dok smo za isti novac uspeli da nađemo i više nego solidan smeštaj u Paraliji, jednoj od omiljenih srpskih letnjih destinacija, i to sa doručkom uključenim u cenu. Podrazumeva se da je u pitanju isti period, za isti broj članova porodice.

Booking
foto: Printscreen/Booking

Pored Srebrnog jezera, ogroman broj turista se odlučuje za Zlatarsko, Zaovinsko, Borsko, ali i jezero Ćelije. Na pomenutim jezerima je manje smeštajnih kapaciteta koji se nalaze neposredno pored vode, ali zato ima ponuda na malo daljim lokacijam i cene se kreću uglavnom od 30 hiljada dinara pa naviše.

Ni planinski turizam nije zaspostavljen leti

A o planinama da ne pričamo. Dve najpopularnije destinacije zimi, nisu ni leti zapostavljene. Tako veliki broj turista, kako iz Srbije tako i iz regiona, svake godine odluči da se od sunca skloni u šumskoj hladovini, a kupa se u hotelskim bazenima.

Kako je ponuda najveća na Kopaoniku i Zlatiboru, tako su i cene na tim lokacijama najšarenolikije.

Istraživali smo isključivo one smeštajne kapacitete koji poseduju bazene i došli do podatka da se cene kreću od 30 hiljada dinara pa sve do neverovatnih 422 hiljade.

Kada je Zlatibor u pitanju, ni tu ne manjkaju ponude. Pretražili smo smeštajne kapacitete po istim standardima i zaključili da su cene čak i malo više u odnosu na Kopaonik. Ovde se cene kreću od nešto više od 30 diljada pa sve do neverovatnih 587 hiljada dinara.

Pritom, ovaj najskuplji smeštaj koji smo pronašli nije hotelski i u spomeniti cenu nisu uključeni obroci.

Booking
foto: Printscreen/Booking

Da li je isplativije letovati u Srbiji ili u nekoj stranoj destinaciji zavisi od mnogo toga, pre svega od vrste usluge koju turista želi i troškova prevoza, međutim, zanimljivo je što odlazak u inostranstvo ne znači zasigurno povećanje cene aranžmana. Ako već neko bira da plati tako visoku cenu, bilo bi dobro da je u tu cenu uključeno mnogo drugih usluga. Obroci pre svega, ali i neke dodatne sktivnosti kojih ima mnogo na planinama.

Izaberite svoju avanturu, vidite Srbiju, jer svaka staza, zaselak, planina i jezero su nova avantura, ali dobro "proberite".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.