GOTOV RAZGOVOR U VLADI, RADNICI FIJATA IMAJU 3 ZAHTEVA: Niko neće dobiti OTKAZ, a evo šta tačno TRAŽE
Fabrika Fijat, Foto: Profimedia

održan sastanak

GOTOV RAZGOVOR U VLADI, RADNICI FIJATA IMAJU 3 ZAHTEVA: Niko neće dobiti OTKAZ, a evo šta tačno TRAŽE

Na pitanje šta taj socijalni program podrazumeva, radnik Fijata Đordje Milojević rekao je da se radi o planu za rekonstrukciju fabrike i novčanim naknadama

Objavljeno:

Predstavnici radnika kragujevačkog Fijata rekli su danas posle sastanka sa resornom ministarkom Darijom Kisić da je dogovoreno da niko neće dobiti otkaz niti treba da potpisuje bilo šta do socijalnog programa, koji će, prema njihovim rečima, najverovatnije biti naredne sedmice, kao i da će prekinuti okupljanja.

Na pitanje šta taj socijalni program podrazumeva, radnik Fijata Đordje Milojević rekao je da se radi o planu za rekonstrukciju fabrike i novčanim naknadama.

Razgovor s ministarkom je ocenio pozitivnim i istakao da su dobili uveravanje od države da će učiniti sve da pomognu radnicima.

"Dogovorili smo se da do socijalnog programa prekidamo okupljanja, ako ne budemo programom zadovoljni, tražićemo da se to promeni i bićemo na ulicama na blokadama", rekao je Milojević novinarima.

Fijat
foto: Wikipedia

Predsednik štrajkačkog odbora i zamenik predsednika sindikata u Fijat plastik Zoran Miljković ponovio je da se neće dozvoliti da radnici dobiju otkaze.

"Ovo je sve pokušao menadžment Fijata, koji četiri godine nanosi štetu Fijatu", dodao je Miljković.

Radnici Fijata su poručili da je najbitnije što su sa ministarkom privrede i ministarkom za rad dogovorili da neće biti nasilnih otkaza.

"Ako nam ne obezbede posao, onda na minimialcu do 2024., pa onda kreće električni model i krećemo da radimo u punom kapacitetu... To su naši zahtevi i oni moraju biti ispunjeni ili ćemo sami da se izborimo za to", rekli su predstavnici Fijata i dodali da je atmosfera na sastanku sa ministarkom Kisić bila "izuzetno korektna".

Radnici Fijata su u petak protestovali u Kragujevcu sa zahtevom da menadžment kompanije izadje pred zaposlene sa konkretnim informacijama o programima za odlazak iz firme ili rad u inostranstvu, prenosi Tanjug.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će država pomoći radnicima Fijata, a gostujući na TV Prva Vučić je na pitanje šta će se dešavati sa radnicima Fijata koji su nezadovoljni zbog ponude kompanije da napuste fabriku ili odu da rade u inostranstvo, rekao da je Stelantis privatna firma i da on ne može njima da govori šta će da rade, ali da će država pomoći radnicima.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.