RUSKI TRGOVINSKI LANAC SE ŠIRI U SRBIJI UPRKOS KRIZI: Već imaju 18 prodavnica, a u planu im je i OTVARANJE NOVIH!
Ilustracija, Foto: EPA / SASCHA STEINBACH

dobro poslovanje

RUSKI TRGOVINSKI LANAC SE ŠIRI U SRBIJI UPRKOS KRIZI: Već imaju 18 prodavnica, a u planu im je i OTVARANJE NOVIH!

Prodavnice su u drugoj polovini februara otvorene u Beogradu, Čačku, Kikindi i Trsteniku, potvrdili su iz Svetofora i dodali da su novootvoreni marketi pokazali dobar odziv i potražnju

Objavljeno:

U Srbiji posluje 18 ruskih marketa Svetofor, a do kraja 2023. godine u planu je otvaranje još 22 prodavnice.

Svetofor je deo ruske Torgservis grupe koja u Srbiji posluje sa dve nezavisne kompanije Beltorg (Svetofor marketi) i Ros Produkt Servis Beograd (MERE marketi).

Prodavnice su u drugoj polovini februara otvorene u Beogradu, Čačku, Kikindi i Trsteniku, potvrdili su iz Svetofora i dodali da su novootvoreni marketi pokazali dobar odziv i potražnju.

"Položaj naših supermarketa pokriva skoro sva područja zemlje. Do kraja 2023. planiramo da otvorimo još 22 prodavnice. Uglavnom, to su veliki gradovi u kojima još nemamo prodavnice, i isto Beograd", rekli su za Novu ekonomiju, prenosi Beta.

Prvi Svetofor marketi u Srbiji su otvoreni krajem februara prošle godine u Subotici i Kruševcu.

Kažu da je prva godina rada u Srbiji bila "godina razvoja, testiranja, razumevanja tržišta, prikupljanja statistike, analize pokazatelja, praćenja potreba kupaca".

1 / 7 Foto: EPA / SASCHA STEINBACH

Tokom godine je, navode, otvoreno 20 prodavnica, ali su dve morale da budu zatvorene. U jednom marketu je izbio požar, a drugi je bio loše geografski odabran i samim tim nije bio isplativ.

Međutim, iz ruskog diskontera poručuju da opšti trend razvoja pokazuje dobre ekonomske pokazatelje što "ukazuje na potražnju za ovim modelom prodavnice u Srbiji". Navode da je ukupan prihod za 2021. bio oko 2,5 milijardi dinara i da je obezbeđen posao sa konkurentnim platama za 300 ljudi.

Iz ruskog diskontera Svetofor za Novu ekonomiju su rekli da trenutna kriza "nije posebno uticala na njihove planove" i da će "verovatno samo doprineti njihovom razvoju".

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.