HOĆETE DA KUPITE APARTMAN NA NEKOJ SRPSKOJ PLANINI? Može, ali kvadrat ide i do NEVEROVATNIH 7.000 EVRA!
Zlatibor, Foto: Profimedia, RINA

CENE NA PLANINAMA

HOĆETE DA KUPITE APARTMAN NA NEKOJ SRPSKOJ PLANINI? Može, ali kvadrat ide i do NEVEROVATNIH 7.000 EVRA!

Luksuzni apartmani na Kopaoniku i do 6.000-7.000 evra po kvadratu

Objavljeno:

Najveći broj apartmana u našoj zemlji tokom 2021. godine prodat je na turističkim destinacijama. A po kojim cenama? Nije jeftino, to svakako. Iako je reč o lokacijama za koje godinama unazad vlada ogromna potražnja, očigledno je da je i pandemija korona virusa doprinela ogromnim promenama na tržištu nekretnina.

Kako pokazuju podaci Republičko geodetskog zavoda, najviše apartmana prodato je u Čajetini (1.232 apartmana), zatim na Kopaoniku (331 apartman), Divčibarama (134 apartmana), sledi Brzeće (45 apartmana) i na kraju Vrnjačka Banja (35 apartmana).

I dok pojedini kupci apartmane isključivo posmatraju kao vid ulaganja u dodatni izvor prihoda, drugi su tokom pandemije shvatili koliko je važno imati dobro opremljenu nekretninu sa svom neophodnom infrastrukturom koja bi mogla da zameni život u gradu.

Zanimljivo je da je prosečno vreme prodaje u starogradnji na Zlatiboru 68 dana, kaže Jasmina Gavrilov Dražić sa portala 4zida.

1 / 8 Foto: RINA

"Kada govorimo o Zlatiboru, za najvišu cenu trenutno se prodaje četvorosoban apartman veličine 151 metar kvadratni. Njegova prodaja je oglašena za 423.248 evra, odnosno za 2.803 evra po kvadratu. Najnižu oglašenu cenu na Zlatiboru ima apartman od 18 kvadrata, on se prodaje za 31.000 evra, odnosno za 1.722 evra po kvadratu. Na našem sajtu ima i osam oglasa za prodaju apartmana na Zlatiboru čija je cena do 40.000 evra, a u pitanju su sve garsonjere od 20 do 30 kvadrata", ističe ona.

Prema njenim rečima, kada je reč o ovom kraju, na njihovom sajtu trenutno ima 18 oglasa za prodaju stanova na lokaciji Čajetina i 705 oglasa za prodaju stanova na Zlatiboru.

"Prosečna cena oglašenih stanova u starogradnji na Zlatiboru je 1.783 evra po kvadratu, a prosečna cena oglašenih stanova u novogradnji 1.857 evra. Prosečna cena oglašenih apartmana u starogradnji u centru Zlatibora iznosi 2.082 evra po kvadratu, a apartmana koji se nalaze na okolnim lokacijama 1.640 evra", navodi Jasmina Gavrilov Dražić.

Luksuzni apartmani na Kopaoniku i do 6.000-7.000 evra po kvadratu

Na Kopaoniku se trenutno po najvišoj ceni prodaje vila koja u svom sklopu ima nekoliko apartmana ukupne površine 970 kvadrata. Ovaj kompleks, oglašen na pomenutom portalu, prodaje se za 1.170.000 evra, odnosno za 1.206 evra po kvadratu.

1 / 7 Foto: Rts/Printscreen

"Na našem sajtu trenutno ima 85 oglasa za prodaju stanova na Kopaoniku. Prema raspoloživim podacima, prosečna cena oglašenih stanova u starogradnji na Kopaoniku je 1.564 evra po metru kvadratnom, a u novogradnji 1.810 evra po kvadratu", ističe Gavrilov Dražić.

Ipak, cena mnogih oglašenih stanova prelazi ovaj prosek, pa se tako neki prodaju i za 6.000 – 7.000 evra po kvadratu, dodaje ona.

"To su većinom luksuzni apartmani u čiju je cenu obično uračunato i garažno mesto, ostava za skije i najčešće se nalaze na najatraktivnijim lokacijama na Kopaoniku – pored hotela Grand, odnosno kod staze Karaman", napominje Jasmina Gavrilov Dražić.

(Espreso / Biznis.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.