MALENI OLIVER SVIM DAMAMA ČESTITAO OSMI MART: Slika ove SMA bebe je nešto naslađe što ćete videti danas! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen

prelepa čestitka

MALENI OLIVER SVIM DAMAMA ČESTITAO OSMI MART: Slika ove SMA bebe je nešto naslađe što ćete videti danas! (FOTO)

Oliver je jedna od SMA beba koji je išao na lečenje u Budimpeštu

Objavljeno:

Međunarodni dan žena je zvanični praznik u 55 zemalja u svetu, pa je u državama kao što su Kina i Nepal ovo neradan dan samo za žene. U zapadnim zemljama ovaj praznik se obeležavao sve do sredine prošlog veka, ali je njegov značaj opao pojavom novog, modernijeg talasa feminizma.

U Indiji se i dalje održavaju velike parade i zabave kojima prisustvuju samo žene koje pomoću raznih rituala obeležavaju ovaj dan. U Urugvaju se organizuju koncerti širom zemlje, a Italijanke na ovaj praznik od muškaraca dobijaju buket mimoza. U Poljskoj se ovaj praznik još uvek tradicionalno obeležava maršom feministkinja. Amerikanci i Britanci ovaj praznik obeležavaju kao Dan majki, dok se u severnijim zemljama ovaj praznik obeležava kao prvi prolećni praznik, jer za njih proleće počinje 1. marta.

Danas se obeležava Međunarodni dan žena, a Oliver Pal Gajodi je jedna od SMA beba koji je odlučio da svim ženama čestita Osmi mart.

Čestitka je objavljena na Fejsbuk stranici Olivér - SMA baby uz fotografiju ovog mališe sa porukom: "Srećan Vam 8.mart".

Više od stotinu komentara pobrojala je ova simpatična čestitka, sa rečima ljubavi i zahvalnosti.

Podsećamo da je Oliver bio u Budimpešti, na lečenju od ozloglašene spinalne mišićne atrofije (SMA), a sudeći po objavama na stranici, oporavak mu dobro ide.

Jedna od objava pokazuje i kako vežba u jednom medicinskom centru u Senti.

1 / 9 Foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, Oliver je bio jedno od nekoliko dece za koje se Srbija ujedinila tokom prethodne godine. Po 2,4 miliona (lek, plus troškovi lečenja) dolara skupljeno je za Sofiju, Minju, Lanu, Aniku, Olija, Gavrila i Boška. Sada je na red došlo još jedno dete.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.