OKONČANA DRAMA STUDENATA IZ NOVOG SADA: Uspeli su da se spuste sa GUČEVA
Ilustracija, Foto: RINA

višečasovna drama

OKONČANA DRAMA STUDENATA IZ NOVOG SADA: Uspeli su da se spuste sa GUČEVA

Ceo dan su tražili rešenje kako da se bezbedno spuste niz planinu

Objavljeno:

Studenti Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, njih 60, koji su od petka boravili na stručnom skupu na Gučevu, ipak su večeras krenuli kući posle višečasovne neizvesnosti i problema nastalih zbog snežnih padavina. Oni su oko osam uveče bezbedno sišli autobusom do Banje Koviljače i nastavili put ka Novom Sadu, pišu Lozničke novosti.

Podsećamo da spratni autobus kojim su jutros oko 10 sati pokušali da krenu kući, zbog velikog snega nije mogao da se probije od parkinga ispred odmarališta do glavnog puta koji sa planine vodi ka Banji Koviljači, pa su morali da odustanu od povratka i vratili su se u odmaralište.

Kako su za portal LN potvrdili neki od studenata „zarobljenih“ na vrhu Gučeva, drama je bila utoliko veća jer niko od njih nije bio spreman za duži boravak, ni finansijski, a ni opremljen odećom i obućom za snežno vreme. Zato im im je svako odlaganje povratka kući stvaralo nove probleme.

Oni su skoro ceo dan tražili rešenje, razmišljali su i da peške krenu ka Banji Koviljači, gde bi ih, eventualno, čekao drugi autobus, ali ni za to niko nije bio spreman jer je većina došla na studenstki skup u patikama i odeći neodgovarajućoj za veliki sneg.

- Postojala je varijanta da prespavamo još jednu noć, ali i to bi iziskivalo dodatne troškove, na šta nismo bili pripremljeni. Na kraju, vozač autobusa je oko pola pet popodne rešio da ponovo pokuša da stigne do glavnog puta, ali se na jednoj krivini zaglavio, pa je morao da zove kamion u ispomoć. Nekako je autobus vraćen na drum i mi smo peške došli do te krivine i ušli. Ispred nas je išla grtalica i mi smo bezbedno sišli sa Gučeva do Banje Koviljače. Pre ponoći ćemo već biti u svojim domovima – poručili su studenti iz autobusa, zahvaljujući se svima koji su pomogli da reše problem nastao zbog martovskog snega.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.