"ODMAH DA UKINEMO KOVID PROPUSNICE, IONAKO SE NE POŠTUJU!" Dr Tiodorović najavio ukidanje još jedne mere
Branislav Tiodorović, Foto: Profimedia, Printscreen/ Kurir TV

VAŽNO

"ODMAH DA UKINEMO KOVID PROPUSNICE, IONAKO SE NE POŠTUJU!" Dr Tiodorović najavio ukidanje još jedne mere

Prof. Tiodorović navodi da sednica još nije zakazana

Objavljeno:

Iako se u Srbiji ne razmišlja se o ukidanju preventivnih mera u Srbiji protiv virusa korona, kao što su maske, distanca i dezinfekcija, očekuje se da će se vrlo brzo analizirati efekat kovid propusnica i da li su i dalje potrebne.

U Srbiji su kovid propusnice uvedene 23. oktobra prošle godine i važile su u ugostiteljskim objektima posle 22 sata. Od 8. novembra produženo je njihovo važenje za dva sata, a osim ugostitreljskih objekata uvedene su i u kockarnice, kladionice.

1 / 8 Foto: Profimedia

- Za to sam da odmah ukinemo kovid propusnice jer se ionako ne poštuju, ako ćemo pošteno. I upravo zbog tog nepoštovanja se i postavlja pitanje treba li i dalje da postoje te propusnice, koje inače važe od 20 sati u ugostiteljskim objektima. A vrlo brzo ćemo da ukinemo karantin za one koji su bili u kontaktu sa zaraženim, a nemaju zeleni sertifikat odnosno nisu ni vakcinisani, ni preležali koronu nedavno - kaže za Kurir epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović iz kriznog štaba.

Na pitanje kada će krizni štab da zaseda i smanjuje restrikcije, odnosno ukida mere, prof. Tiodorović navodi da sednica još nije zakazana.

- Nema šta posebno da se ukida, kad se niko ničega ne pridržava. Pogledajte, koliko je ljudi bilo neki dan na stadionu - kaže prof. Tiodorović.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.