"ŠTO SI TOLIKO NA TELEFONU, NE DOPISUJEŠ SE SA ĐOKOVIĆEM": Ispovest Beograđanke o odnosu sa TOKSIČNOM MAJKOM (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia / ana.rs

ne dozvoljava joj da se odseli i nađe dečka

"ŠTO SI TOLIKO NA TELEFONU, NE DOPISUJEŠ SE SA ĐOKOVIĆEM": Ispovest Beograđanke o odnosu sa TOKSIČNOM MAJKOM (FOTO)

Jedna grupa korisnica je napisala da posle toliko godina je jako teško promeniti model kada si već ulovljen u zamku

Objavljeno:

Istraživanje Eurostata iz 2018. godine navodi da u Srbiji osobe starosne dobi od 25 do 34 godine žive sa roditeljima u 59 odsto slučajeva, te da su žene sklonije ranijem samostalnom životu od muškaraca. Iako postoje razni ekonomski, društveni i kulturološki razlozi zašto do zrele dobi pojedinci ostaju sa roditeljima, jedna Beograđanka je otkrila da je njena "toksična majka" sprečava da nastavi dalje sa svojim životom.

- Imam 29 godina i živim u Beogradu. U velikom sam problemu zbog majke. Ona nije loša žena ali njena sebičnost mnogo utiče na moje psihičko stanje.

Živim sa roditeljima, ali nikako da skupim hrabrost da se odselim jer znam da bi to majka jako loše podnela. Smatra da je opasno za devojku da živi sama, nije joj jasno zašto želim da se odselim jer za nju nije "logično" želeti samoću.

Nikad je nisam upoznala ni sa jednim dečkom jer nijedan nije "dovoljno dobar za mene". Kad god sam pokušavala da joj kažem da mi se taj ili taj dečko sviđa, pljuštale su kritike "nisi toliko nesposobna da ne možeš bolje da nađeđ", "zašto si toliko na telefonu, ne dopisuješ se sa Đokovićem", "nađi bogatog" i ja odustanem od upoznavanja.

Jednom prilikom je pričala sa poznanicom koja ju je pitala - da li imam dečka i ona joj odgovorila : "Nema, neće ona da bude sa bilo kim". I zamislite kakav je to teret za mene ako nađem neodgovarajućeg decka tj. koji nije bogat i lep? Ne znam kako da sakupim hrabrosti da joj se oduprem, da živim svoj život bez griže savesti?

Mnogo mi je teško da slušam emotivne ucene, oduvek sam bila idealno i poslušno dete i ako napravim neki korak za svoju sreću jer ja to želim a ne oni, ispašću najgora - napisala je devojka na forumu ana.rs

toksična majka
foto: Printscreen/ana.rs forum

Korisnice u odgovorima seu bila vrlo jasne šta mora da uradi i to što pre.

"Terapeut što pre", "Terapija će definitivno pomoći da izbegneš slične situacije u budućnosti. Živi za sebe jer od poslušnosti ništa nećeš imati. Kad majke više ne bude bilo, a ti propustila 200 prilika za lep i harmoničan život jer njoj nije odgovaralo da te pusti od svoje suknje", "Zvuči kao da pokušava da te zastraši samostalnim životom kao da je pakao ako i napraviš grešku, a sve maskira pod nekom brigom o tebi. Kvalitetno emocionalno manipulisanje", "U ovom slučaju zaista bi bila korisna pomoć. Mamina manipulacija je jaka i usađena je griža savesti. Mamin glas - ako me ne poslušaš, umreću. Mora postpuno rad sa nekim da bi se takvo uslovljavanje prevazišlo", samo su neki od komentara ispod ispovesti devojke.

Jedna grupa korisnica je napisala da posle toliko godina je jako teško promeniti model kada si već ulovljen u zamku.

Šta vi kažete na ovo? Pišite nam u komentarima.

(Espreso / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.