NA PUTU ZA ZLATIBOR SVE STOJI: Saobraćajna nesreća izazvala KOLAPS: "Čekamo čistač da prođe, ne smemo dalje"
Ilustracija, Foto: RINA

užas

NA PUTU ZA ZLATIBOR SVE STOJI: Saobraćajna nesreća izazvala KOLAPS: "Čekamo čistač da prođe, ne smemo dalje"

Na putu je pravi kolaps, zbog snega je smanjena vidljivost, a saobraćajna nezgoda samo još dodatano pogoršala stvari

Objavljeno:

Na magistralnom putu od Užica kaZlatiboru u popodnevnim satima došlo je do saobraćajne nezgode koja je izazvala kolaps u saobraćaju na ovoj deonici. Dugačka kolona vozila formirana je pre ulaza u tunel, a vozači su duže od pola sata čekali da nastave put.

"Na putu je pravi kolaps, zbog snega je smanjena vidljivost, a saobraćajna nezgoda samo još dodatano pogoršala stvari. Čekamo čistač da prođe kako bi mogli bezbedno da nastavimo put, ovako ne smemo da se usudimo dalje", kaže za RINU jedan od vozača.

1 / 4 Foto: RINA

Pretpostavlja se da je uzrok nezgode neprilagođenost vožnje uslovima na putu, jer je zbog snega koji je padao prethodnih sati kolovoz bio klizav. Usled neprilagođene vožnje na ovoj deonici jedan šleper je preprečio put.

Susnežica i sneg koji su tokom noći padali na ovom području nisu iazazvali druge veće probleme, svi putevi prvog prioriteta su prohodni, a mehanizacija je na terenu ukoliko dođe do intenziviranja padavina.

Bez zabrane za šlepere

"Putevi se čiste po prioritetima, mehanizacija je upućena na kritične tačke. Za sada je situacija u svim pravcima pod kontrolom i nije bilo potrebe da se uvode zabrane za šlepere. Još jednom apelujemo da vozači i dalje na put kreću sa zimskom opremom, da ne pretiču čistače ako ih sustignu na putu i da svoju vožnju prilagode uslovima na kolovozu", izjavio je Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

Svi putevi su prohodni i na teritoriji Novog Pazara, kao i kritične tačke koje vode ka Pešteru.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.