SNEG ZATRPAO ZAPADNU SRBIJU! Obustavljen saobraćaj za kamione od Užica ka Valjevu! (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA

au

SNEG ZATRPAO ZAPADNU SRBIJU! Obustavljen saobraćaj za kamione od Užica ka Valjevu! (FOTO)

Sneg nije zaobišao ni novovaroški kraj

Objavljeno:

Dok građani na nižim nadmorskim visinama očekuju proleće, žitelji zapadne Srbije i dalje vode borbu sa snegovima koji se još otopili, a već su ih prekrili novi. Sneg koji padao tokom čitave noći, na području Zlatiborskog okruga, tačnije Tare i Kadinjače dostigao je visinu oko 20 centimetara, dok je na Zlatiboru dostigao oko 10 centimerara.

- Povoljni su vremenski uslovi idu u prilog, temperature su u plusu pa se sneg ne zadržava dugo na kolovozu. U ovom trenutku saobraćaj zatvoren je kamione na putom pravcu Užice - Bajina Bašta - Valjevo u mestu Debelo brdo, mašine rade na rasčišćavanju pa očekujemo normalizaciju saobraćaja do popodnevnih sati. Sneg nije vozačima zadao veće probleme, ali apelujemo da svi učesnici poštuju saobraćajne propise kao i da ukoliko krenu ka planinski centrima to ne čine bez adekvatne opreme - kazao je za RINU, Alen Mušanović iz sektora za održavanje "Putevi Užice".

1 / 7 Foto: RINA

On dodaje, da je sva raspoloživa mehanizacija u pripravnosti ukoliko je to bude potrebno, a snega i rizle ima u dovoljnim količinama.

Sneg takođe, nije zaobišao i novovaroški kraj, visina snežnog pokrivača dostigla je na pojedinim mestima visinu i do 20 centimetara. Snadbevanje električnom energijumo u novovaroškim selima je uredno, kao i to da nema većih problema u saobraćaju.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.