OTKRIVENA VELIKA TAJNA OCA SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Mira Marković više nije mogla da ćuti, dugo je čuvala u sebi!
Mira Marković, Foto: Profimedia

NISTE ZNALI

OTKRIVENA VELIKA TAJNA OCA SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Mira Marković više nije mogla da ćuti, dugo je čuvala u sebi!

O Svetozaru se jako malo zna, a u medijskim natpisima koji se o njemu mogu pronaći kaže se da on nikad nije bio komunista i da je navodno jedan od razloga razvoda sa Stanislavom, kao i da je on potomak vasojevićkog hajduka Miloša Markova Stankovića

Objavljeno:

O razvojnom putu bivšeg predsednika SRJ i osnivača Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića odavno se sve zna i mnoge priče su ispričane. Ipak, ona o njegovom ocu ostala je uvek pokrivena plaštom misterije, a prašinu s te fascikle pod imenom Svetozar Milošević skinula je Mirjana Marković koja je u svojoj knjizi “Bilo je to ovako” otkrila nove podatke koje je malo ko znao.

Slobodan Milošević rođen je u Požarevcu 20. avgusta 1941. godine. Otac mu se zvao Svetozar, a majka Stanislava, ali njihov brak nije dugo trajao, pa je porodicu Milošević Slobodana, Borislava i Stanislavu otac još u mladosti napustio i uputio se ka svojoj rodnoj grudi – Crnoj Gori.

Svetozar Milošević rođen je u selu Uvač kod Lijeve Rijeke u blizini Kolašina i železničke stanice Trebešnica na pruzi Beograd-Bar. Selo odakle je otac Slobodana Miloševića poznato je po tome što se zimi do njega jako teško dolazi i da se tamo temperatura može spustiti i do 25 stepeni ispod nule.

1 / 4 Foto: Printscreen/Facebook/Zona sumraka

O Svetozaru se jako malo zna, a u medijskim natpisima koji se o njemu mogu pronaći kaže se da on nikad nije bio komunista i da je navodno jedan od razloga razvoda sa Stanislavom, kao i da je on potomak vasojevićkog hajduka Miloša Markova Stankovića.

Supruga Slobodana Miloševića Mirjana Marković u svojoj knjizi otkrila je da je Svetozar završio bogosloviju, ali nije otišao u sveštenike već je pre Drugog svetskog rata predavao veronauku dok je posle predavao ruski i srpski jezik u školama u Bijelom polju i Titovoj Mitrovici, ali i Titogradu (današnja Podgorica).

Ona je potvrdila da Slobodanov otac nije bio komunista i da je ubrzo posle Drugog svetskog ratza napustio porodicu i vratio se u Crnu Goru, ali ističe da su njegovi sinovi Slobodan i Borislav redovno išli kod njega i posećivali ga dok za Stanislavu to nije tvrdila.

Stanislava Milošević bila je iz ratničke i komunističke porodice i celog života je zadržala komunistička uverenja, čak je, kako tvrdi Mira Marković, i stan u kom su živeli u Požarevcu opremila u duhu partije. Život oca Slobodana Miloševića nije se završio srećno jer je navodno izvršio samoubistvo.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.