"LOVCI JOŠ JEDNOM POKAZALI LJUBAV PREMA ŽIVOTINJAMA": Rizikovali su ŽIVOT da bi spasili PSA IZ BUNARA! (VIDEO)
Lovci spašavaju psa, Foto: Printscreen/Youtube, Profimedia

PREDRASUDE O LOVCIMA

"LOVCI JOŠ JEDNOM POKAZALI LJUBAV PREMA ŽIVOTINJAMA": Rizikovali su ŽIVOT da bi spasili PSA IZ BUNARA! (VIDEO)

Prilikom jednog lova na divlje svinje u Erdeviku, jedan od pasa je upao u neobeleženi bunar koji se nalazi na privatnom posedu, a onda su se pokazali lovci velikog srca

Objavljeno: 21:13h

"Lovci ljubav prema životinjama pokazuju delima!", ova rečenica možda baš i nema smisla na prvu?

Ipak, postoji snimak koji svedoči o dobrom delu grupe lovaca kojima se desila nesvakidašnja situacija.

Lovačko udruženje "Kulina" iz Erdevika svake godine organizuje nekoliko pogonskih lovova na divlje svinje za svoje članove i članove pobratimskih udruženja. Jedan takav lov je bio organizovan 10.10.2020.

Naime, lov se izvodi tako da se jedan deo lovaca postavi na tzv. "doček/čeku", a lovci sa psima pretražuju teren i podižu divljač ka lovcima na dočeku. Psi koji love divlje svinje često na sebi imaju ogrlice za GPS praćenje. Jedan od lovaca je primetio da ogrlica šalje signal kao da pas stoji u mestu duže vreme, a svi drugi psi su već otišli odatle. Posumnjao je da nešto nije u redu i kada je došao na mesto odakle dobija signal shvatio je da je pas upao u bunar.

Lovci
foto: Privatna arhiva

Bunar je inače na privatnom zemljištu koje se duže vreme ne koristi, obrastao drvećem i žbunjem. Bez prevelikog oklevanja lovci su se organizovali i odlučili da rizikuju i upuste se u akciju spasavanja psa.

Lovac čiji je pas upao u bunar bio je spreman da rizikuje jer ljubav između lovca i psa ne poznaje granice. Akcija je bila uspešna, a lovac i pas spašeni. Lovci su nakon ovog incidenta ogradili bunar iako za to nisu nadležni.

LOVAC I PAS SU NAJBOLJI PRIJATELJI

"Lovci su u današnje vreme sve više na udaru javnosti i kvazi "zaštitara" životinja. Moderno lovstvo se zasniva pre svega na zaštiti divljih životinja i na održavanju ravnoteže u prirodi. Čovek se svojim svakodnevnim aktivnostima i privredom već previše umešao u prirodu i lovci su jedini koji imaju za cilj da naprave nekakav balans u prirodi. Kada su jake zime lovci su jedini koji iznose dodatno hranu u lovište koja je neophodna da divljač bude zdrava, tokom velikih vrućina lovci prave pojilišta, u slučaju vremenskih nepogoda lovci uvek brinu o divljači. Kao što se može videti iz ovog snimka, lovci su zaista pravi ljubitelji životinja, bez obzira da li je to njihov pas, divljač ili bilo koja druga životinja. Lovci svoju ljubav ne pokazuju kucanjem na internetu, nego gaze kilometrima po dubokom snegu sa vrećom kukuruza na leđima, odvlače cisterne sa vodom u najudaljenije krajeve lovišta, a kada je potrebnu za svog psa se spuštaju u bunar rizikujući svoj život. Pas je čovekov najbolji prijatelj, a lovci su još jednom pokazali koliko su spremni da rizikuju zbog života jedne životinje" , ispričali su za portal Espreso iz lovačkog udruženja "Kulina".

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Bonus video:

04:18

Posle više od jednog veka procvetala agava- pravo čudo u Botaničkoj bašti Jevremovac!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.