KORONA BROJKE U VRANJU: Zaraženo još 137 OSOBA, preminuo 1 PACIJENT
Vranje, Foto: Printscreen Youtube

BORBA SA PANDEMIJOM

KORONA BROJKE U VRANJU: Zaraženo još 137 OSOBA, preminuo 1 PACIJENT

Samo u toku jučerašnjeg dana u bolničkoj laboratoriji, u kovid ambulanti ATD-a, uzeto je 222 uzoraka,a urađeno 1.508 različitih analiza, podaci su ZC Vranje

Objavljeno:

Prema podacima ZC Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 505 pregleda, 181 prvi i 324 kontrolna. Urađeno je 9 PCR i 195 antigenskih testova. Od toga 137 je pozitivno na korona virus.

Veliki broj laboratorijskih analiza svakodnevno se uradi u bolničkoj laboratoriji koja se nalazi u kovid ambulanti ATD.

U bolničkoj laboratoriji zdravstveni radnici rade kompletnu laboratorijsku dijagnostiku potrebnu kod pacijenata inficiranih kovidom 19, kao i analize neophodne kod praćenja svih oboljenja i stanja.

1 / 5 Foto: Profimedia

Samo u toku jučerašnjeg dana u bolničkoj laboratoriji, u kovid ambulanti ATD-a, uzeto je 222 uzoraka,a urađeno 1.508 različitih analiza, podaci su ZC Vranje.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa korona virusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 80 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća. Na kiseoniku je 48 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, a otpušteno pet.

Slobodnih mesta je 78.

U Dečjoj kovid ambulanti obavljen 81 pregled, urađeno 66 antigenskih testova. Rezultati potvrdili da je 33 dece pozitivno na koronavirus. Među njima 6 je predškolskog i 27 školskog uzrasta.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju su date ukupno 118.163 doze svih vakcina, saopšteno je iz ZC Vranje.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.