KORONA STANJE U PČINJSKOM OKRUGU: 142 novoobolelih, među njima i DESETORO DECE
Bolnica, Foto: EPA/MARKO DJOKOVIC, Ilustracija

PANDEMIJA

KORONA STANJE U PČINJSKOM OKRUGU: 142 novoobolelih, među njima i DESETORO DECE

Iz Vranja je 70 novoobolelih, 31 iz Surdulice, po 14 inficiranih iz Vladičinog Hana i Bujanovca, 12 iz Bosilegrada i jedan iz Preševa

Objavljeno:

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da su 142 lica zaražena korona virusom.

Iz Vranja je 70 novoobolelih, 31 iz Surdulice, po 14 inficiranih iz Vladičinog Hana i Bujanovca, 12 iz Bosilegrada i jedan iz Preševa.

Prema podacima Zdravstvenog centra u Vranju, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 265 pregledа, 114 prva i 151 kontrolni. Urađena je 91 laboratorijska analiza, 2 PCR i 96 antigenskih testova.

Od toga 52 su pozitivna na korona virus.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovan je 121 pacijent. Svi pacijenti pozitivni su na koronavirus i sa upalom pluća, dok su na kiseoniku 63 pacijenta.

Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, a otpušteno 12. Jedan pacijent transportovan je u Kovid bolnicu u Batajnici. U kovid bolnicama ZC Vranje je 37 slobodnih mesta. U Ambulanti pri Bolnici obavljena su 92 pregleda, testirano pet pacijenata od kojih je jedan pozitivan na kovid 19.

U Kovid ambulanti za decu obavljen 61 pregled. Jedno dete poslato je na dalje lečenje na Pedijatriju. Urađeno 47 antigenskih testova Rezultati su potvrdili prisustvo koronavirusa kod 10 dece. U Službi za pedijatriju, Opšte bolnice Vranje obavljeno 28 kovid pregleda,4 pacijenta su pozitivna na antigentski test, nije bilo transporta.

Od početka imunizacije zaključno sa 4. novembrom dato je ukupno 105.037 doza svih vakcina. Ukupan broj datih vakcina u toku jučerašnjeg dana je 266, saopšteno je iz ZC Vranje.

Na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje juče su date 52 doze vakcina protiv sezonskog gripa.

- Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je data 1.291 doza vakcina- saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.