PROGNOZA ZA NAREDNE DANE VAM SE NEĆE DOPASTI! Stiže promena, sledećih 10 dana ćemo vapiti za SUNCEM
Sneg, Foto: Profimedia

vreme

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE VAM SE NEĆE DOPASTI! Stiže promena, sledećih 10 dana ćemo vapiti za SUNCEM

Tih dana će, prema prognozi Accuweather, biti promenljivo oblačno, u sredu, 7. februara sa kišom

Objavljeno:

Posle nekoliko sušnih dana, meteorolozi za sutra najavljuju veće padavine snega i formiranje snežnog pokrivača od 5 do 15 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima novih 15 do 25 cm, lokalno i više, i to naročito u utorak na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

Najviša temperatura sutra će iznositi do 5 stepeni, ali za sve koji nisu ljubitelji zime, stižu lepše vesti. Kako je objavljeno na sajtu Accuweather, temperature će u narednom periodu biti znatno iznad nule, prema prognozi za narednih 10 dana.

Tako će u petak, 4. februara, maksimalna dnevna iznositi oko 8 stepeni, dok će narednog dana biti za jedan poedok toplije. Gotovo identično vreme očekuje nas i u nedelju, dok će od ponedeljka do srede (od 7. do 9. februara) temperatura dostići i 11. podeok na termometru.

Tih dana će, prema prognozi Accuweather, biti promenljivo oblačno, u sredu, 7. februara sa kišom.

Podsetimo, sutra će biti pretežno oblačno i hladnije. Na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa snegom. Vetar će biti slab i umeren, na severu povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od -3 do 1 stepen, a najviša dnevna od 0 do 5.

Zbog formiranja snežnog pokrivača, sutra će u zemlji biti uključen narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

1 / 4 Foto: Profimedia

U sredu će biti pretežno oblačno, na severu sa mešovitim padavinama (kiša, susnežica i sneg), u ostalim krajevima sa snegom. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozpadni. Minimalna temepratura iznosiće -4, a maksimalna 6 stepeni. Tada će na snazi biti uključen žuti meteoalarm zbog formiranja, odnosno povećanja snežnog pokrivača.

Slično vreme meteorolozi predviđaju i za četvrtak, kada će se najviša dnevna temperatura kretati od 0 do 5 stepeni.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.