TROGODIŠNJEM VIKTORU POTREBNA JE NAŠA POMOĆ VIŠE NEGO IKADA: Sredstva su pri kraju, a mali heroj se neumorno BORI!
Ilustracija, Foto: Budi human

APEL ZA POMOĆ

TROGODIŠNJEM VIKTORU POTREBNA JE NAŠA POMOĆ VIŠE NEGO IKADA: Sredstva su pri kraju, a mali heroj se neumorno BORI!

Za 3 godine lečenja, Viktor je mnogo napredovao i postigao velike rezultate

Objavljeno:

Mali Viktor Samolov (2018) ima veoma retku dijagnozu lobarnu holoporozencefaliju - veoma redak defekt na mozgu koji zahvata jako mali broj dece i prognoze nisu ohrabrujuće.

Ovakvu dijagnozu ima jako mali broj dece u Srbiji. Kao posledicu tog stanja ima i dijagnozu cerebralna paraliza.

Naime, Viktor je dete iz uredne i kontrolisane trudnoće. Po rođenju primećen je manji obim glave. Nakon analiza, ustanovljene su mu dijagnoze, takođe, Viktor ima cerebralnu paralizu. Njegov mozak nije u potpunosti razvijen i prognoze po rođenju su bile da verovatno neće moći ništa da uradi samostalno.

Viktor se od rođenja leči u Beogradu, u Institutu za cerebralnu i razvojnu neurologiju, kao i privatno radeći sa terapeutima u centrima za rehabilitaciju u banjskim uslovima.

Za 3 godine lečenja, Viktor je mnogo napredovao i postigao velike rezultate. Okreće se na podlozi, puzi, sve češće pravi prve korake. Jako je druželjubiv i voli provoditi vreme sa decom.

Međutim, njegova majka Jelica Samolov javila se redakciji Espresa, objasnila njihovu situaciju i potražila našu pomoć. Potrepštine za Viktorovo lečenje su dosta skupe, a porodica nema dovoljno sredstava iako je Viktor član humanitarne organizacije Budi human.

- Molim za pomoć u daljem prikupljanju sredstava za svoje trogodišnje dete. Viktor prkosi svim prognozama, ali i dalje ne može da sedi samostalno, puzi, hoda. Veoma se trudi da uradi nešto samostalno, kreće se kako on ume, na svoj način po podlozi i pravi korake uz pomoć terapeuta, uzima ponuđene predmete. - počinje majka Jelica.

Preko potreban novac za rehabilitacije

Ukoliko ne bude vežbao, njegovi mišići će atrofirati, stoga su Viktoru potrebna sredstva za rehabilitaciju, specijalističke preglede, fizikalne i logopedske terapije, tretmane matičnim ćelijama, ortopedska pomagala.

- Mesečno je za Viktorove fiziklne terapije i odlazak kod logopeda potrebno oko 250.000 dinara. Na terapije ide svakog radnog dana. Treba i na rehabilitaciju da ide u Novom Sadu, na svaka tri meseca, a to košta 212.000 dinara. Duša me boli jer on lepo napreduje i prijaju mu te vežbice, a ja nemam da ih platim - kaže naša sagovornica.

"Molim sve ljude ukoliko su u mogućnosti da nam pomognu, da što vise ljudi vidi apel i pošalje sms za Viktora"

- Pomoć nam je potrebna jer smo iscrpeli skoro sva sredstva sa Fondacije "Budi Human", pa molimo ljude dobre volje da nam pomognu u daljem lečenju našeg deteta. Postoje mnoge terapije pored fizikalnih terapija koje bismo probali, kao što su matične ćelije, delfino terapije i slično, ali nemamo dovoljno sredstava za tako nešto. Jako loše nam ide prikupljanje sredstava i ako se ovako nastavi uskoro nećemo imati sredstva na Fondaciji. - kaže Jelica za portal Espreso.

Da bi Viktor dalje napredovao neophodna su mu sredstva za, rehabilitacije, specijalističke preglede, fizikalne i logopedske terapije, tretmane matičnim ćelijama, ortopedska pomagala.

Naše malo Viktoru znači sve! Budimo humani!

Pomozimo Viktoru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 619 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human619 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-533511-43

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002863.3

IBAN: RS35160005400002863343 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video:

00:43

Počelo je jedne noći, glava me strašno bolela: Devojka (21) ležala u bolnicu u Batajnici – OVO je sve čega se seća!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.