VRTOGLAVI SKOK TEMPERATURE: Popodne olujni vetar, sutra 13 stepeni, pa OPET SNEG?
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

vremenska prognoza

VRTOGLAVI SKOK TEMPERATURE: Popodne olujni vetar, sutra 13 stepeni, pa OPET SNEG?

Temperatura će biti veoma prijatna i ići do čak 14 stepeni, a u Beogradu oko 10

Objavljeno:

Ako živite u Srbiji, onda ste već navikli i na to da jedan dan nosite zimsku jaknu, a onda se već sutradan šetate u majici. Dobro, narednih dana nećemo imati baš takav rolerkoster, ali budite spremni na iznenađenja.

Pa, da krenemo redom.

Današnji sunčan i topao dan iznenadiće vas već popodne. Iznad severoistočne Evrope nalaziće se veoma snažan ciklon, a Srbija će biti na njegovom obodu, što će nam poslepodne doneti jak severzapadni vetar.

- On će biti najjači u Vojvodini, u predelu Subotice i Sombora, gde se očekuju olujni udari od preko 70 km/h - kaže za Telegraf.rs meteorolog Đorđe Đurić.

Temperatura će biti veoma prijatna i ići do čak 14 stepeni, a u Beogradu oko 10. Tako visoka temperatura zadržaće se i sutra, poručuje Đurić.

- Sutra ujutru će biti slab mraz na jugu zemlje, dok će poslepodne u celoj zemlji biti sunčano. Krajem dana sledi povećanje oblačnosti, na severozapadu će doći do jačeg naoblačenja sa kišom, a tokom noći i u ostalim predelima, kada će kiša preći u susnežicu i sneg - kaže sagovornik.

Jutarnja temperatura sutra će se kretati od minus osam na jugu do dva stepena na severu Srbije, a dnevna od sedam do 13 stepeni, u Beogradu oko 10. Potom se u utorak nastavlja oblačno i hladnije vreme sa kišom, susnežicom i snegom, a temperatura će biti u padu, pa će najviša tokom dana iznositi od 0 do 5 stepeni.

- I u sredu će u celoj zemlji biti oblačno, sa kišom i susnežicom. U nižim predelima južne i centralne Srbije je moguće stvaranje tankog snežnog pokrivača od jednog do nekoliko centimetara. U Beogradu će se najverovatnije zabeleti samo krovovi - ističe Đurić.

A zatim od četvrtka i petka - preokret. Ponovo nam stiže suvo i toplije vreme sa temperaturama od 5 do 10 stepeni. Takvo vreme, očekuje se, zadržaće se bar do 8. februara.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.