ŽUTI METEO ALARM U SRBIJI ZBOG SNEGA I LEDA: Danas oblačno, narednih dana toplije
Ilustracija, Foto: Profimedia

vremenska prognoza

ŽUTI METEO ALARM U SRBIJI ZBOG SNEGA I LEDA: Danas oblačno, narednih dana toplije

Danas je u pojedinim delovima Srbije na snazi žuti meteo alarm zbog opasnosti od snega i leda

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti oblačno i suvo vreme, u brdsko-planinskim predelima ujutru i pre podne biće mestimično sa kratkotrajnim snegom.

Od sredine dana delimično razvedravanje, pa se očekuju i periodi sunčanog vremena. Duvaće slab i umeren, na severu i istoku zemlje povremeno jak, severni i severoistočni vetar.

Inače, danas je u pojedinim delovima Srbije na snazi žuti meteo alarm zbog opasnosti od snega i leda.

1 / 5 Foto: Profimedia

Nedelja

Ujutro slab i umeren mraz. U toku dana promenljivo oblačno i toplije, u nižim predelima ponegde s kratkotrajnom kišom, na planinama sa snegom. Posle podne više sunčanih intervala. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -8 do 2 stepena, a najviša od 4 do 10 stepeni.

Ponedeljak

Ujutro vedro sa slabim mrazem, veći deo dana suvo, uz postepeno naoblačenje sa zapada i jugozapada koje će u toku noći usloviti najpre kišu, a zatim i sneg. Vetar slab i umeren, u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -5 do 1 stepen, a najviša od 6 do 12 stepeni.

Utorak

Umereno i potpuno oblačno, hladnije, mestimično sa snegom. Na severu zemlje se očekuju slabije padavine, u centralnim i južnim krajevima veća količina padavina. U nižim predelima formiranje, a u višim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni, severozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 2 stepena, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.

Bonus video:

00:43

Iskoristite jeftinu struju, otkrivamo vam kako možete da uštedite

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.