Profesor Jerkov je primljen u Fejsbuk grupu. Prvo se zahvalio studentima, a onda je usledio šok!
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

profa car!

Profesor Jerkov je primljen u Fejsbuk grupu. Prvo se zahvalio studentima, a onda je usledio šok!

O ovom profesoru danima priča cela Srbija. Evo kako za Espreso objašnjava situaciju u kojoj se našao
Objavljeno:

Jerkov nam je objasnio kako je potrebno da studenti rade na ovom predmetu i da uče od 3 do 6 meseci. On nije pristalica "bubanja" i želi da njegovi studenti razumeju gradivo, da vide širu sliku.

foto: Printskrin / Fejsbuk

On mora da bude strog jer će ti ljudi sutra postati profesori književnosti, a kako kaže, to nije mala stvar.

- Moram da budem oštar i da zahtevam znanje, nije poenta da se oni sutra blamiraju već da uče svoje studente kako treba. Smatram da je ovaj sistem najbolji i njega ću se držati, objašnjava profesor.

Priznaje da je veoma zatečen što se digla tolika prašina oko njegovog "Fejsbuk poduhvata" jer je sve bilo spontano. To je uradio kako bi pomogao studentima koji se suočavaju sa teškoćama prilikom polaganja.

- Poenta je da oni vide ceo horizont, Brzo će zaboraviti detalje i sitnice, potrebno je da razumeju i sagledaju veću sliku. Želeo sam da im pomognem u tome. Postoji nivo ispod koga ne idem. "Ako treba da polažeš 5 godina, polagaćeš 5 godina, ali suština mora da se zna".

Profesor kaže kako je sredom i četvrtkom na fakultetu i da svaki student ima pravo i treba da ga pita ukoliko ima nekih nejasnoća. Ističe kako je Fejsbuk bio samo instarument pomoću koga je želeo da dopre do studenata, ali da to nikako ne sme da postane glavno sredstvo komunikacije između profesora i studenata.

Profesor Jerkov je zasigurno izazvao pažnju javnosti jer se posvetio studentima i van radnog vremena pomoću društvenih mreža koje su danas glavno sredstvo informisanja mnogima. U moru loših stvari, ova je isplivala. Zato je vredna pomena.

(J.J)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.