MARKO KOJI IMA POTKOŽNE TUMORE PO CELOM TELU DO PROLEĆA DOBIJA NOV DOM: Danas je saznao JOŠ RADOSNIJU VEST (FOTO)
Marko Smiljković, Foto: Privatna arhiva, Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

DOBRE VESTI

MARKO KOJI IMA POTKOŽNE TUMORE PO CELOM TELU DO PROLEĆA DOBIJA NOV DOM: Danas je saznao JOŠ RADOSNIJU VEST (FOTO)

Temelji su postavljeni početkom decembra, a radnici su skoro svakog dana bili na gradilištu, jedino su pravili pauzu za vreme praznika i kada su bili jaki mrazovi

Objavljeno: 11:58h

Marko Smiljković (16) iz Gornje Ržanice ove godine dobiće potpuno nov dom. Ovaj dečak boluje od potkožnih tumora bukvalno od glave i duž kičme. Živeli su u potpuno raspaloj kući bez struje i grejanja, ali ih vera, ljubav i sloga nije napuštala.

To su prepoznali humani ljudi iz Župe, Srbije i dijaspore koji su pomogli da se potreban novac za izgradnju nove kuće sakupi i da ova divna, skromna porodica dobije novi dom.

1 / 11 Foto: Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Temelji su postavljeni početkom decembra, a radnici su skoro svakog dana bili na gradilištu, jedino su pravili pauzu za vreme praznika i kada su bili jaki mrazovi.

Markov otac, Toma Smiljković potvrdio je za portal Espreso da je temelj pokriven i da je kuća sada dobila i krov.

- Polako se sve zavšava, vreme i mrazovi sprečavaju nas da ubrzamo radove. Postavili smo vrata i prozore. Ostalo je da uvedemo struju i vodu i da polako završavamo unutrašnjost kuće. Nadam se da ćemo sve završiti do proleća.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Takođe je spomenuo da je Marko ostao sa njima u ruiniranom domu iako mu je ponuđeno da boravi u domu za srednjoškolce u okviru škole "Sveti Trifun".

- Ne želi da se odvoji od nas.

U akciju se uključila opština donacijom drva za zimu, ali i Centar za socijalni rad koji je u dva navrata isplatio jednokratnu pomoć, potvrdio je Toma.

Skromni Smiljkovići 12 godina su čekali topao dom i krov nad glavom. Njihova priča otopila je i najhladnija srca, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Kako je ranije rekao Boban Pribanović, više od četiri miliona dinara i 3.000 evra uplaćeno je na dva računa u okviru humanitarne akcije.

Markov otac Toma, za Espreso portal podelio je još jednu radosnu vest.

1 / 1 Foto: Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

- Upravo smo se vratili iz Kragujevca. Marku su odradili ispitivanja, snimili su, i pregledao ga je španski hirurg Norbert Ventura koji je rekao da je moguće uraditi operaciju, kao i da će najverovatnije to završiti u martu, zaključio je Toma.

Boban Pribanović, pokretač ove akcije potvrdio je za Espreso da će operacija biti potpuno besplatna.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.