METEOROLOG ĐURIĆ OBJAVIO NAJNOVIJU PROGNOZU: Evo šta nas čeka NAREDNIH DANA, najavio i kada STIŽE OTOPLJENJE
Đorđe Đurić, Foto: RINA, Printscreen

VREME U SRBIJI

METEOROLOG ĐURIĆ OBJAVIO NAJNOVIJU PROGNOZU: Evo šta nas čeka NAREDNIH DANA, najavio i kada STIŽE OTOPLJENJE

Tokom dana biće sunčano, ali ostaće hladno, uz temperature uglavnom do 0, samo na severozapadu i istoku malo toplije, do +2 stepena

Objavljeno:

Meteorolog Đorđe Đurić, posle današnjih -14, najavio je da će u utorak ujutro biti lokalno i do -24 stepena Celzijusovih.

U sredu se ipak očekuje otopljenje sa snegom uz prelaz temperatura iz 'minusa' u 'plus'. U četvrtak će biti ugodno, uz prosečne temperature za kraj januara, uz smenu sunca i oblaka, ponegde i uz slabe padavine.

1 / 12 Foto: Ana Paunković

- U utorak ujutro u Srbiji će biti ledeno. U prilog veoma niskim temperaturama ići će vedro vreme, vreme bez vetra i veoma visok vazdušni pritisak, odnosno, uticaj anticiklona. Minimalna jutarnja temperatura kretaće se u većem delu Srbije od -15 do -9, na istoku Srbije do -5, a lokalno ponegde i do -18 stepeni. Na području Beograda biće od -14 na obodu do -10 u centru grada. Najhladnije biće na Pešteru, temperatura u Sjenici i do -22, a lokalno na visoravni i do -24 stepena – kaže Đurić za Blic.

Tokom dana biće sunčano, ali ostaće hladno, uz temperature uglavnom do 0, samo na severozapadu i istoku malo toplije, do +2 stepena.

- U sredu će ova toplija vazdušna masa sa severozapada Evrope i sa severa Atlantika stići i do Srbije i doneti otopljenje, ali i prolazno naoblačenje sa snegom, a ledenu vazdušnu masu potisnuće ka istoku i jugoistoku. Pošto će u sredu ujutro na jugoistoku Srbije biti suvo, biće i najhladnije, do -14, ali kako se na severu i severozapadu Srbije sneg očekuje već od jutra, biće i znatno toplije, uz temperature ujutro od -2 do 0 stepeni - kaže Đorđe Đurić za Blic.

Maksimalna temperatura u sredu tokom dana biće od 0 na jugoistoku do 5 na severozapadu, a osim snega, ponegde se zbog osetnijeg otopljenja očekuje i susnežica.

U četvrtak na severu Srbije suvo, u ostalim predelima promenljivo oblačno, ponegde sa slabim padavinama, uglavnom u centralnim istočnim i jugoistočnim predelima.

U petak suvo i toplije. Maksimalna temperatura od 4 do 8 stepeni.

Za vikend bez bitnije promene temperature. U subotu na severu suvo, u ostatku zemlje slaba kiša, susnežica i sneg, dok se u nedelju sa severa očekuje prolazno naoblačenje sa padavinama, slabom kišom i susnežicom u nižim i snegom u brdsko-planinskim predelima. Ipak, značajnije padavine do kraja januara se ne očekuju. Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 3 do 7 stepeni.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.