TRAŽI SE NAJČUDNIJI LJUBIMAC, MIŠKO JE NESTAO U KALUĐERICI: Pronalazaču sledi 100 evra! (FOTO)
Nestala životinjica, Foto: Printscreen/Facebook, Privatna arhiva

potraga za životinjicom

TRAŽI SE NAJČUDNIJI LJUBIMAC, MIŠKO JE NESTAO U KALUĐERICI: Pronalazaču sledi 100 evra! (FOTO)

Ukoliko primetite feretku možete se javiti Jeleni vlasnici na kontakt telefon 0604299922

Objavljeno:

Pre četiri dana Jeleni Ranković nestao je kučni ljubimac u Kaluđerici. Nije ni pas ni mačka već Miško, prelepa feretka stara pet meseci.

"Miško ima 5 meseci, mužijak je. Nestao je pre četiri dana. Zbog smrti moga muža detetu sam kupila njega. Dete se nenormalno vezalo. Baš nam je uneo radost", rekla je za portal Espreso Rankovićeva, a srećnom pronalazača sledi nagrada od 100 evra.

Miško, Feretka
foto: Privatna arhiva

Inače, feretke, poznatije još i pod nazivom “afrički tvor”, veoma su zanimljivi i razigrani ljubimci. One pripadaju porodici divljih krznašica, a poreklo vode od evropskog tvora. Smatra se da su pripitomljene pre više od 2.500 godina. Interesantno je i da su isključivo mesojedi, a hranu biljnog porekla ne podnose jer ne mogu da je svare.

Telo feretke je duguljasto, dužine i do 60cm plus rep od 13cm. Mogu biti teške od 700g pa sve do 2kg, u zavisnosti od toga kog su pola i da li su sterilisane. Žive u proseku 6-8 godina, a poznati su i slučajevi kada su živele i do 12 godina.

Feretka
foto: Printscreen/facebook

Ženke feretki su vezane za dom, dok mužjaci vole da istražuju okolo.

Korisnik Fejsbuka je komentarisao: "Komšija jesenas izgubio njegovu. Posle duže potrage, bio je u žbunu nekom, uplašen. Tražite ga, sigurno nije daleko.", dok je jedna korisnica napisala "Ako naiđemo na nju, rado ćemo je zadržati i javiti Vam. Bez nagrade. Nadam se da ćete je naći."

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Ukoliko primetite feretku možete se javiti Jeleni vlasnici na kontakt telefon 0604299922

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.