PROTEST U LOZNICI: Grupa ekologa na šetalištu, saobraćajnice nisu blokirane
Protest, Foto: T.Ilić

protest

PROTEST U LOZNICI: Grupa ekologa na šetalištu, saobraćajnice nisu blokirane

Danas u Srbiji nema blokada saobraćajnica i ovo je jedini skup ekoloških aktivista

Objavljeno:

Umesto najavljene blokade valjevskog puta kod Draginca danas je nešto posle 14 časova počeo protestni skup na šetalištu u Loznici.

Danas u Srbiji nema blokada saobraćajnica i ovo je jedini skup ekoloških aktivista. Kako je juče najavljeno na ovom skupu predstavnici organizacija koje se protive otvaranju rudnika u dolini Jadra postaviće "neka pitanja" na koja nisu, kako kažu, dobili odgovore i "podsetiti vlast da treba da preduzme još neke pravne radnje da bi se ova uredba sprovela do kraja i dokaže da je iskrena u namerama da se problem reši u korist građana".

Protest
foto: T.Ilić

Podsetimo, posle brojnih protesta ekoloških organizacija i zahteva da se ukine Uredba o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, Vlada je to u četvrtak i učinila, a premijerka Ana Brnabić rekla je medijima "sve je završeno što se tiče Rio Tinta" i dodala da je ukinuta Radna grupa za implementaciju projekta Jadar čime su, kako je rekla, ispunjeni svi zahtevi ekoloških protesta i "stavljena tačka na Rio Tinto u Srbiji".

Bonus video:

00:30

Viktor Savić i Zoran Kesić kuća na Bukulji

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.