VIŠE OD POLA TESTIRANE DECE PREDŠKOLSKOG UZRASTA U KRAGUJEVCU POZITIVNO!
Koronavirus, Foto: Profimedia

PORAŽAVAJUĆE

VIŠE OD POLA TESTIRANE DECE PREDŠKOLSKOG UZRASTA U KRAGUJEVCU POZITIVNO!

Prema rečima portparolke Doma zdravlja Danijele Petrović, od oko 120 pregledanih infekcija je potvrdjena kod oko 50 školaraca.

Objavljeno:

Od početka nove godine na koronu je testirano oko 500 dece predškolskog uzrasta od kojih je više od polovine bilo pozitivno, a medju njima je bio i veliki broj beba, rečeno je Beti u Domu zdravlja.Od vikenda je dupliran broj pregleda dece školskog uzrasta.

Prema rečima portparolke Doma zdravlja Danijele Petrović, od oko 120 pregledanih infekcija je potvrdjena kod oko 50 školaraca.

U toku jučerašnjeg dana u dve od tri kovid ambulante u Kragujevcu pregledano je ukupno 1.270 ljudi.

Zbog povećanog broja pregleda odraslih, koji je rekordan od početka epidemije, danas je ponovo povećan broj medicinskih ekipa koje rade u dve smene u Respiratornom centru u zgradi "ATD".

"Od danas imamo po 13 ekipa u svakoj smeni, odnosno ukupno 26, što je najviše do sada", rekla je Petrovićeva i navela da su i zdravstveni radnici veoma iscrpljeni zbog poslednjeg velikog talasa pacijenata sa simptomima korona virusa.

Prema rečima Petrovićeve, kod pozitivnih dominiraju blaži simptomi sa kijavicom, bolom u grlu i temperaturom.

Ona je rekla da svakodnevno usled infekcije oboleva i jedan broj zaposlenih u Domu zdravlja, kao i da se ulažu veliki napori da se rad ostalih službi odvija uobičajeno.

Posledice infekcije osećaju se i u preduzećima.

U fabrici "Zastava oružje" poslednjih dana skok broja inficiranih korona virusom.

Predsednik Samostalnog sindikata te fabrike Dragan Ilić rekao je Beti da su 194 oružara pozitivna, a da je poslednjih dana broj obolelih rastao za po 50.

On je ocenio da je zbog velikog broja obolelih teško organizovati proces proizvodnje bez prekida.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu je registrovano 728 novozaraženih.

U Institutu za javno zdravlje kao i u Domu zdravlja procenjuju da je inficiranih i tri puta više od broja potvrdjenih slučajeva.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.