OKANOVIĆ O NEDOUMICAMA U VEZI SA ZAKONOM O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA: Ograničenje na ovim deonicama nije svuda isto!
Damir Okanović, Foto: Printscreen/Pink

obratite pažnju

OKANOVIĆ O NEDOUMICAMA U VEZI SA ZAKONOM O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA: Ograničenje na ovim deonicama nije svuda isto!

Okanović je želeo da reši sve potencijalne nedoumice, pa je sturlno objasnio svim vozačima da znaju

Objavljeno:

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima van naselja ograničenje je 80 kilometara na sat, ukoliko znakom nije drugačije propisano.

Tom logikom, mnogi su mišljenja da je ograničenje brzine na mostovima 80 kilometara na sat, što je propisana brzina za put van naselja. I zaista i jeste.

Na svim mostovima preko Save i Dunava ograničenje jeste 80 kilometara na čast, objašnjava za Kurir Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, a izuzetak je Pupinov most gde je ograničenje 50 jer je upravljač puta tako regulisao.

Okanović je želeo da reši sve potencijalne nedoumice, pa je sturlno objasnio svim vozačima da znaju.

Gazela
foto: Dragana Udovičić

- Zakon jasno definiše pojam naselja - upravljač puta je obavezan da saobraćajni znak koji označava naselje, postavi na putu u neposrednoj blizini mesta gde postoje izgrađeni redovi, odnosno grupe stambenih ili poslovnih objekata, na mestu gde je očekivano veće prisustvo pešaka koji ostvaruju potrebe u tom naselju. Upravljač puta je obavezan da saobraćajni znak koji označava prestanak naselja postavi na putu u neposrednoj blizini mesta gde prestaje deo puta na kome su ispunjeni uslovi iz stava 1. ovog člana - napisao je on i dodao da je naselje izgrađen, funkcionalno objedinjen prostor, koji je namenjen za život i rad stanovnika i čije su granice obeležene odgovarajućim saobraćajnim znakom.

Grad Beograd

- Pošto sa leve i desne strane Brankovog mosta, Pančevačkog mosta i Mosta na Adi nema izgrađenih redova odnosno grupa stambenih ili poslovnih objekata, to nije put kroz naselje, i opšte ograničenje je 80 kilometara na sat - zaključio je on.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media